24.2 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 13, 2024

Emprenedoria a contracorrent

Rosa Maria Golarons i Joan Roca, impulsors de la botiga Skadi Treks, especialitzada en articles de muntanya. Foto: David Oliete.

Des del FET volem fer un exercici d’optimisme i esperança i fixar-nos en aquells que han obert una botiga per primera vegada, o bé han canviat de mans, en un moment de pandèmia en què el panorama era poc alentidor. Aquí teniu el testimoni de les persones responsables de quatre establiments comercials que han arrencat els darrers mesos i preguntar-los què els ha portat a fer un pas endavant en un temps en què la incertesa i les restriccions han regnat per sobre de tot. Articles de muntanya, plantes i flors, productes gurmet i vins i vermuts en són els protagonistes.

Parlem amb els responsables de 4 botigues que han obert durant la pandèmia

Joan Roca, guia de muntanya mitjana i treballador del sector de la seguretat, i Rosa Maria Golorons, dedicada a l’atenció al públic des de fa anys, són parella i feia molt de temps que tenien un somni comú: obrir una botiga de muntanya a Tarragona. “Ja n’hi havia dues, i pensàvem que una tercera no tindria sortida, que no hi hauria prou públic”, indiquen. Però amb el tancament de la que hi havia al carrer de l’Alguer van veure la seva oportunitat. Es van quedar el mateix local i, així, el seu somni va començar a caminar.

“Tot va arrencar el novembre de 2019, però amb la pandèmia es va aturar i tots els permisos i tràmits es van alentir molt”, recorda Roca. I va ser quan van viure, també, els moments més difícils, ja que els va costar molt aconseguir el finançament suficient abans d’encetar tot el procés. “Ens vam sentir desemparats i amb poc suport administratiu”, continua, “no vam poder accedir a cap mena d’ajuda”. Sort en van tenir d’un tercer soci inversor que es va unir al seu projecte. “I, més endavant, la incertesa era desesperant!”, exclama Golorons, “no saber quan podríem obrir ens angoixava molt”.

Skadi Treks és un establiment especialitzat en articles per sortir a la muntanya

Finalment, el 2 de novembre de 2020 —en plena segona onada de la pandèmia— van obrir Skadi Treks, una botiga on es poden trobar articles d’excursionisme, alpinisme, escalada, barranquisme i trail running. “El fet de començar just abans de les festes de Nadal ens va anar força bé; és una època bona per al comerç”, exposen, “però, després, els confinaments municipals i comarcals ens han matat”.

A més, el mercat s’ha comportat de manera diferent a com van pensar les marques. “Els proveïdors van començar a produir menys, primer pel confinament i després perquè van fer previsions molt curtes, però la gent s’ha bolcat en la muntanya i aconseguir reposar alguns productes és molt complicat, perquè no hi ha estoc”, reflexionen.

(…)

Així arrenca un reportatge que també presenta aquests establiments:

5 The Fucking Flower Shop: molt més que flors (carrer Girona)

Gratias: capricis gurmet (carrer Reding)

Bodega Gerard: convertir l’afició en feina (plaça del Fòrum)

Si vols llegir el reportatge íntegre i molts altres continguts d’interès vinculats a Tarragona, demana el teu exemplar del FET a Llibreria La Capona, Llibreria Adserà i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

Laia Poblado
Laia Poblado
Comunicadora audiovisual
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here