17.1 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 15, 2024

Una història d’esforç i dedicació al rem

Alejandro Demiddi, director del RCNT i responsable de la secció de rem. Foto: cedida.

“Encara recordo quan vaig arribar al Reial Club Nàutic de Tarragona (RCNT), pels volts del 2005, volien que creés una secció de rem olímpic consolidada. Llavors, la secció era pràcticament inexistent, amb tan sols una trentena de participants de totes les categories. Vaig arribar en el moment just, vaig veure un club que tenia molt de potencial, però encara era molt verd. Moltes pràctiques es concebien com a lúdiques. Aquest factor era el que jo venia a canviar”, explica l’actual director general del RCNT i director de la secció de Rem, Alejandro Demiddi.

Parlem amb Alejandro Demiddi, director del Club Nàutic Tarragona

Aquest primer cap de setmana de juny, el club tarragoní ha sumat nous èxits -fins a vuit victòries- als campionats de Catalunya de rem olímpic celebrats a Banyoles. És la culminació d’una primavera esplèndida: el passat 9 de maig, l’equip Cadet Masculí va quedar campió de Catalunya de Llaüt Mediterrani i l’equip de Veteranes Fèmina va quedar subcampió. Uns dies després, el cap de setmana del 22 i 23 de maig, les Veteranes Fèmina van obtenir el bronze als Campionats d’Espanya de Llaüt Mediterrani a Dènia.

L’equip Cadet Masculí va quedar campió de Catalunya de Llaüt Mediterrani. Foto: cedida.

L’arribada de Demiddi al RCNT, doncs, va donar la benvinguda a un canvi en l’actitud dels esportistes. “Venia d’haver entrenat la selecció argentina de rem i, durant la meva estada al Club, vaig ser entrenador de la selecció catalana de rem i de la selecció espanyola. Vaig voler compartir la forma de treballar estricta que havia conegut des de sempre. Amb els anys, si miro enrere, observo que hem aconseguit fites”, se n’alegra. Començar a treballar aquella cultura esportiva que coneixia i aplicar-la al club tarragoní, suposava per a Demiddi conèixer, també, com es vivia a la ciutat, com era la seva gent. “És important submergir-t’hi i, a mi, Tarragona em va acollir molt bé”, recorda.

l’equip Cadet Masculí és campió de Catalunya de Llaüt Mediterrani

Val a dir, que fins fa un any Demiddi era entrenador de rem olímpic al Club. “Una de les màximes que hem volgut complir a la secció és que els usuaris s’adaptessin a mi i jo a ells. La formació va evolucionar ràpidament i vam notar canvis entre el 2009 i el 2010”, assenyala. Segons expliquen des del RCNT, “durant la primera dècada al Club, el nombre de participants en la secció va anar creixent, fins a arribar al centenar” i, fan saber també que es van anar assolint èxits, com ara el del millor Club en categoria promoció (aleví, infantil i cadet) la temporada 2008-2009.

Les Veteranes Fèmina van obtenir, també, el bronze als Campionats d’Espanya de Llaüt Mediterrani a Dènia. Foto: cedida.

Fins a una vintena de remers del Nàutic “van arribar a participar, d’altra banda, en concentracions i competicions com a membres de la selecció espanyola de rem”. “Més endavant, l’any 2018, el Club va quedar, per primer cop a la història, campió de Catalunya de rem”, completen des del RCNT. Per un altre costat, en qüestió de dos anys, les dues modalitats de la secció de Rem “han augmentat la seva massa social de forma considerable, amb mig centenar de llicències de rem de mar i un centenar de llicències de banc fix, amb sortides cada cap de setmana per a inicials, perfeccionament i competició”, resumeixen.

La tasca de Demiddi va fer que, la junta directiva el fes ascendir a director de la secció de Rem, “amb la meta de consolidar el rem olímpic i potenciar les altres modalitats, com el rem de mar i banc fix-llaüt”, recorden des del Club.

les Veteranes Fèmina obtenen el bronze als Campionats d’Espanya de Llaüt Mediterrani

L’equip d’entrenadors al capdavant, diu Demiddi, ha fet créixer la secció: “Tenir personal format proporciona als esportistes que comencen que se’ls inculqui una altra forma d’encarar l’esport, una en la qual s’hi dediquin moltes hores i esforç; només així s’assoleixen els reptes importants”. A més, l’especialista aporta que “a hores d’ara, organitzem tres regates importants amb vista als mesos d’estiu”. De fet, celebra la dedicació de professors, com ara Borja Rueda i Dídac Bru, responsables de rem de banc mòbil o rem olímpic, que està tenint molt bona rebuda; Javi Mañas, al capdavant de l’ensenyament de banc fix, i José Antonio Carrasco, que fa iniciació i es focalitza en el vessant més social, tot fent captació per formar pedrera.

Davant les instal·lacions de la secció de rem, al costat del Francolí. Foto: cedida.

Un dels objectius de Demiddi era poder formar un equip i que aquest competís. “Oferir als Cadets començar a competir amb banc fix ha sortit molt bé, han obtingut bons resultats i això els esperona, així com en el cas de les Veteranes Fèmina”, corrobora. Té una idea molt clara pel que fa a l’assoliment d’èxits: “Quan treballes per a l’esport, has d’anar sense rellotge; no et cal mesurar el temps de dedicació, a no ser que vulguis batre un rècord.”

Un objectiu que Demiddi té la voluntat de fer prosperar és poder tenir més material en el cas de les pràctiques de rem de mar, en la modalitat de banc fix. “Estem creixent molt i, sovint, disposem de poques embarcacions per poder atendre tothom. Amb dues embarcacions, hem de fer una tasca curosa quant a distribució d’horaris i anades i tornades per recollir els grups que han de remar”, exposa. Per això, es plantegen una recerca de patrocinadors al territori.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here