20.8 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 15, 2024

A tres mesos de la Tecla més anhelada

L’Àliga, a la catedral de Tarragona el 23 de setembre de 2020. Foto: David Oliete.

La nit de Sant Joan ens recorda un any més que falten just tres mesos pel dia de Santa Tecla. La del 2021 serà la Festa Major que començarà a celebrar els 700 anys de l’arribada a Tarragona de la relíquia de la patrona. I tot i que la pandèmia no s’ha acabat, un punt d’optimisme omple les ànimes dels teclers i dels organitzadors de la festa.

Potser l’evolució de la incidència de casos de Covid-19 al llarg de l’estiu permet flexibilitzar mesures, però la previsió actual és que el Teatre Auditori del Camp de Mart torni a ser, com l’any passat, el punt neuràlgic dels espectacles i altres activitats amb més públic. Un escenari únic i singular que permet un alt nivell de seguretat dels assistents.

L’evolució positiva de la pandèmia fa pensar en una Festa Major més intensa

En tres mesos de pandèmia poden passar moltes coses -pocs preveien al març l’actual nivell de vacunació- i si les xifres evolucionen molt positivament qui sap si podríem recuperar algun concert a la plaça de la Font. Cal ser-ne molt prudent, però posats a somiar aquesta sí seria una imatge molt potent de punt d’inflexió en la celebració de la Festa.

De moment, tenim clar que la Tecla del 2021 tindrà el calendari habitual –del 15 al 24 de setembre– i que arrencarà amb l’homenatge a la Perpetuadora de les Festes, Roser Olivé. La grallera i pedagoga musical rebrà aquest reconeixement en un acte que repetirà l’escenari de l’any passat i que va ser una novetat: els jardins del passeig Arqueològic.

El baríton Àngel Òdena serà el Pregoner de Santa Tecla d’enguany

Ja coneixem, d’altra banda, el Pregoner de Santa Tecla: es tracta del baríton Àngel Òdena, un dels tarragonins amb més projecció cultural internacional. El format del Pregó, en principi, serà molt similar al de l’any passat: des del Balcó del Palau Municipal i amb públic assegut a la plaça.

Matinades de Santa Tecla 2020 a la plaça de la Font. Foto: David Oliete.

També tenim clar que els elements del Seguici Popular faran una actuació conjunta davant de l’Ajuntament de Tarragona i amb públic també assegut a la mateixa plaça de la Font. Es preveuen cinc actuacions repartides entre la tarda del 22 de setembre i el matí i la tarda del 23. El Seguici Petit també hi actuarà, en aquest cas el seu dia tradicional, el 19 de setembre a la tarda.

Les actuacions del Seguici Popular a la plaça de la Font suposaran un repte organitzatiu

A falta de conèixer detalls d’aquestes actuacions de balls, bèsties i elements de foc, ja es pot intuir que requeriran d’un esforç d’organització extraordinari. L’Ajuntament ja va dir que volia posar mil cadires a la plaça. Per tant, caldrà una infraestructura tècnica potent, altaveus, pantalles gegants… i un escenari i entorn adequats per fer-hi unes passades fluïdes i amb prou bon ritme.

Aquest serà un dels molts reptes que hauran d’assumir l’organització de la Festa Major i les entitats que hi participen. Reptes en positiu per encarar la Santa Tecla més anhelada. I és que, després de més d’un any d’aturada total, les ganes per tornar al carrer són infinites.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here