24.3 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

Música en l’entorn màgic del claustre de la Catedral

El claustre de la Catedral de Tarragona, “espai de pau i serenor”. Foto: cedida.

Aquest mes de juliol, la música retorna al claustre de la Catedral de Tarragona amb tres concerts d’estils musicals diferents i de lliure accés. La vocal de cultura dels ‘Amics de la Catedral de Tarragona’, Maria Joana Virgili, sota la comandància del seu president Hilario Alfaro, explica que es tracta d’una fusió entre la música i el patrimoni que “vol aprofitar la serenor i la màgia del vespre al claustre, per despertar els sentiments i la imaginació dels assistents a ritme musical”.

 

Aquest mes de juliol s’ofereixen tres concerts en un cicle organitzat pels amics de la Catedral

 

Així, aquest dissabte 3 de juliol s’inicia el cicle “Nits de música al claustre” amb la proposta del Cor Jove de la Schola Cantorum de la Catedral de Tarragona. El dia 24 de juliol serà el torn del concert de corda del Quartet Gerhard, un grup molt jove que ja despunta en molts indrets de Catalunya i de l’estranger. I, finalment, el dijous 29 de juliol la soprano tarragonina, Mireia Tarragó, oferirà una actuació als assistents, amb l’acompanyament de la guitarra de Bernardo Rambeaud. Tots tres seran a les 21 hores.

 

El cor jove de la Schola Cantorum actua aquest dissabte a les 21 hores

 

El fet d’oferir tres propostes musicals diferents garanteix que tothom pugui trobar “el seu concert”, dins d’un cicle que sorgeix de la idea que el “claustre és un lloc meravellós”, exposa Virgili. Un lloc que només d’entrar-hi aporta pau i serenor, i que en moltes ocasions esdevé espai de reflexió i descans per als visitants, que seuen als pedrissos i reposen amb la mirada fixada en els capitells. Una “màgia” que caracteritza l’espai i que, des dels ‘Amics de la Catedral de Tarragona’, van creure que podria connectar amb la música dels diferents artistes.

El Quartet Gerhard i la soprano Mireia Tarragó actuaran el 24 i 29 de juliol, respectivament

 

Es tracta, doncs, d’una proposta que s’inspira en els primers concerts que van fer-se, fa molts anys, als claustres de la ciutat. I que precisament van néixer d’una iniciativa dels ‘Amics de la Catedral de Tarragona’. Els recuperen ara, després de tota aquesta llarga pandèmia, amb l’esperança de rescatar els espais que s’han anat quedant pel camí, i “amb l’objectiu de retornar-los al públic”, afegeix Virgili.

 

Programació del cicle de concerts del mes de juliol.

 

L’entrada és lliure. L’espai serà adequat al públic amb cadires separades per la distància de seguretat i hi haurà un límit d’aforament. Virgili tanca la conversa amb el FET amb el desig que “aquests concerts retornin els tarragonins i tarragonines a la vida de la nostra Catedral”. I és que tant de bo el claustre es converteixi en un espai habitual per a la música de la ciutat.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here