23.7 C
Província de Tarragona
Dilluns, juny 10, 2024

Els fars de la Catalunya sud, al ‘FET’ 48

Portada del FET 48. Autor: David Oliete.

Aquest estiu us convidem des del FET a resseguir la costa de les comarques tarragonines buscant espais amb encant i miradors privilegiats. Set fars ubicats entre Torredembarra i La Ràpita –tots gestionats pel Port de Tarragona- són els escenaris d’un dossier que busca els paisatges espectaculars i el patrimoni arquitectònic d’aquestes edificacions.

La revista surt al carrer aquest dilluns 5 de juliol

Al FET 48 visitem el far més nou (any 2000) i el més antic (meitat del segle XIX); el més alt de Catalunya i el més icònic de Tarragona; un far amb funcions de museu, un altre en desús i un parell més que estan condicionats per viure-hi. I, per si no en teníem prou, gaudim d’un espectacle natural únic des de dos fars situats als extrems del delta de l’Ebre.

Visitem set fars de gran valor natural i arquitectònic

Us convidem a gaudir amb calma dels reportatges fotogràfics de David Oliete i escrits per Jesús Jordi Pinatella i qui signa aquestes línies. Els trobareu al número 48 del FET, que aquest dilluns 5 de juliol es comença a distribuir entre els subscriptors.

Al fons, el far del Fangar, enmig d’un espai natural protegit del delta de l’Ebre. Foto: David Oliete.

A la revista trobareu molts altres continguts d’interès:

El port esportiu de Tarragona fa 25 anys. Les instal·lacions, inaugurades el juny de 1996, viuran aviat una nova etapa amb un canvi de rumb que impulsen els seus gestors del Reial Club Nàutic. Un reportatge d’Esteve Giralt.

Nova ruta científica impulsada per la URV amb l’objectiu de donar a conèixer un altre personatge de Tarragona -Lluís Pons d’Icart- avançat al seu temps. Laia Poblado ens ho explica després de fer el recorregut amb un grup d’alumnes de l’institut del mateix nom.

El periodista Lluís Miquel Hurtado, que es dedica des de fa una dècada a cobrir conflictes armats a l’Orient Mitjà, reflexiona sobre la precarietat de l’ofici i l’impacte de les guerres, “un negoci que juga amb vides humanes. I això és terrible”. Entrevista de Ricard Lahoz.

Joves escriptors tarragonins amb premi. Celebrem els quinze anys del guardó literari Joves.lit per analitzar les trajectòries de quatre autors que busquen la qualitat i no tenen pressa a l’hora de publicar. Un article d’Enric Garcia Jardí.

Una gerra amb història i identitat. Ens apropem a una iniciativa singular per fomentar el consum habitual de l’aigua d’aixeta, amb inspiració en l’època romana. Jan Magarolas parla amb els diversos protagonistes d’aquesta història singular.

Turisme de proximitat: la ruta del Cister. Des del FET us seguim convidant a conèixer el territori del sud de Catalunya. Després del reportatge de la ‘Ruta dels Genis’ publicat al maig, ara us proposem la ‘Ruta del Cister’. Toni Cabanillas ens en detalla l’experiència.

Et convidem a fer-te subscriptor/a del ‘Fet’: el bon periodisme necessita el teu suport

I a més, publiquem un nou relat i una nova il·lustració, inèdites, sobre els 700 anys de les Festes de Santa Tecla. En aquest número, hi participen l’escriptora Tecla Martorell i la il·lustradora Clarisa Starling.

El FET 48 el podeu trobar a partir d’aquest dilluns a Llibreria Adserà, Llibreria La Capona i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

I si vols fer-te’n subscriptor/a, t’enviem la revista a casa i podràs participar de les nostres activitats culturals exclusives.

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here