Advertisement Advertisement
25.1 C
Província de Tarragona
Dimarts, setembre 26, 2023

A poc a poc, torna l’essència de l’Altacústic

Daniel Lumbreras, un dels artistes que obrirà el festival d’enguany – Cedida

Música i patrimoni de la mà, el festival Altacústic ja és a tocar. Un any més, entre el dijous 15 i el dissabte 17 de juliol, se celebraran vuit concerts a l’antic nucli medieval del municipi d’Altafulla. “Un aplec de creativitat”, segons explica Kike Colmenar, el director artístic d’una proposta que enguany arriba a la seva vuitena edició.

 

El festival d’Altafulla se celebrarà durant els dies 15, 16 i 17 de juliol

 

Es tracta, doncs, de tres dies en què la regidoria de cultura de l’Ajuntament d’Altafulla vol posar en valor el patrimoni de la Vila Closa, alhora que fa una mostra del talent musical del territori, incloent-hi no només aquells artistes que siguin del Camp de Tarragona, sinó també altres talents catalans emergents. Així, pretén ser un “aparador per artistes amb coses a dir”, afegeix Colmenar, que presenten enguany un nou disc o espectacle.

 

El certamen funciona com a “aparador d’artistes amb coses a dir”

 

Abans de la pandèmia, el festival havia funcionat com un circuit d’actuacions en diferents escenaris que, de forma implícita, oferia un recorregut lliure per la Vila Closa als assistents. Després de l’edició restringida de l’any passat, enguany Colmenar ens parla d’un “retorn a l’essència del festival”. Que compta amb dos escenaris, el de la plaça del Pou i el de la plaça de l’Església, i amb una zona de restauració. L’accés, però, continuarà limitat a aquells que tinguin entrada, el preu de la qual oscil·la entre els tres euros i la gratuïtat, depenent del concert.

 

D’aquesta manera, dijous actuaran Joana Serrat & Great Canyoners i Daniel Lumbreras. Divendres ho faran Anna d’Ivori, Joan Colomo i Los Sara Fontan; i dissabte serà el torn de les actuacions de Pau Vallvé, Joina i Kids from Mars. A dia d’avui les entrades es troben majoritàriament esgotades, però s’espera que a finals d’aquesta setmana surtin a la venda algunes més, ara que els aforaments ja estan completament definits pel Procicat.

 

Cal destacar que els concerts del dijous formen part d’una col·laboració amb el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV). Un esdeveniment que, donades les restriccions, no podrà realitzar la totalitat dels concerts que tenia previstos per aquest setembre, i per això ha seleccionat tres festivals, entre ells l’Altacústic, per portar-hi algunes de les seves actuacions. Segons explica Colmenar, es tracta d’una gran oportunitat davant dels programadors del territori, però també dels de la resta de Catalunya, ja que les actuacions es gravaran en vídeo per a les xarxes del MMVV.

El jove grup Kids from Mars tancarà l’edició d’enguany – Cedida

L’Altacústic fou pioner en el territori, en el seu naixement l’any 2014. I, tal com reflexiona Colmenar, “ara tampoc és que n’hi hagi molts més”. Si bé hi ha alguns esdeveniments musicals d’un dia, o programacions que s’estenen durant tot l’estiu, festivals de tres dies a prop, on es pugui gaudir de diferents concerts en una mateixa jornada, amb un tast patrimonial i un espai de restauració, no n’hi ha més.

 

Propostes catalanes “variades, de qualitat i molt interessants”

 

Tot i que encara queda esperar a la celebració d’aquesta edició, Colmenar i el seu equip se senten motivats per allò que ha estat l’essència del festival des del minut zero: la creativitat artística. Durant gairebé vuit edicions, l’Altacústic ha acollit propostes catalanes “variades, de qualitat i molt interessants”. Tres requeriments que busquen mantenir en les edicions del futur.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here