18.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

Una proposta d’oci alternatiu i sostenible

Foto: Albert Rué

Aquest dijous 12 d’agost arriba la iMAGInada, el festival alternatiu que des de fa ja 13 anys és un dels actes principals de Sant Magí. Un projecte autogestionat i autofinançat i una aposta per la cultura alternativa. De nou, l’esdeveniment se celebra marcat per les restriccions i la crisi sanitària de la Covid-19.

“Continuem amb una iMAGInada on volem conquerir de nou l’espai del Camp de Mart, més enllà de l’auditori”, explica Judith Ferrandiz, membre del comando organitzatiu de l’entitat. Tot i això, i davant de la situació de la pandèmia “no està sent gens senzill ni del tot viable”. En aquest sentit, argumenta que la normativa “canvia constantment i ens hem d’adaptar”.

La imaginada arriba a la 13a edició amb tres espais diferents al Camp de Mart

La idea de l’organització és fer una part de la programació dins de l’auditori, una altra a l’escenari Cabaret (just a l’entrada del Portal del Roser) i, paral·lelament, a l’espai Fòrum (a la bassa), on es faran tallers de petit format. També hi haurà la Petita Imaginada, amb 2 tallers per la canalla, i d’altres espais habituals de gastronomia que, molt probablement s’hauran de reubicar.

Esdeveniments ‘sense franges d’edat’

La base del treball de la iMAGInada és totalment assembleari. “Cada comando s’encarrega de la seva part i posteriorment ho exposem tot a l’assemblea general per prendre decisions consensuades”, explica Ferrandiz. Aquesta forma de treballar, però, està essent complicada actualment i provoca “que la dinàmica sigui molt complicada”. Per sort, els membres de la iMAGInada són una “família” i fa que tot plegat sigui més fàcil. La filosofia de la iMAGInada és la d’oci alternatiu i per a tots els públics, i així ho confirma Judith Ferrandiz: “No tenim franges d’edat i hi ha espais per a qualsevol persona”.

Foto: Albert Rué

El certamen d’enguany ha hagut de reformular-se un cop més. Així, abans es generaven diversos espais simultanis multiformat i la idea actual “s’ha hagut de readaptar sense perdre l’essència”, comenta una de les organitzadores. Pel que fa a novetats per aquest 2021, en l’àmbit de gestió se segueix treballant “en l’autonomia” i donar visibilitat “a cooperatives i entitats que treballin amb aquesta visió”. D’aquesta forma, la totalitat de la cervesa que se servirà a la barra prové de la Cooperativa Les Contrabandistes. Elles proporcionaran el 100% de la cervesa artesana i, a més, se segueix treballant amb Kesse, que participa com a col·laborador. Cal destacar que la iMAGInada s’allunya de les grans empreses i potencia la sostenibilitat i l’economia circular.

Pel que fa al programa, s’opta per un espectacle inaugural de circ, on es podrà veure un cabaret. A més, tal com detalla Ferrandiz, “tenim dansa, teatre, hip-hop i l’actuació d’Àlex Serra, entre d’altres”. Podeu consultar tots els actes de la iMAGInada al programa de Sant Magí 2021. L’objectiu és donar “visibilitat” a totes les disciplines possibles. Sempre es treballa amb una programació on destaqui la varietat de gènere i cultural, el que significa “un gran esforç perquè es visibilitzi a sobre de l’escenari”. Així, pretenen que hi hagi “persones que trenquin amb els estereotips marcats” i sempre s’intenta “tenir aquesta mirada a l’hora de programar, malgrat que no és fàcil”.

Un dels referents de Sant Magí

La iMAGInada arriba a la tretzena edició. Durant aquests anys, Ferrandiz creu que han aconseguit un “canvi de la mirada de la ciutadania cap al projecte”. “S’ha fet un treball pedagògic important i la població té molt clara la iniciativa, la qual cosa ens permet continuar, mantenir-la i fer-la valdre”.

A més, cal destacar la importància del voluntariat. Ja està oberta la inscripció des del web per aquest 2021, pel que tothom que vulgui ja es pot inscriure. Judith Ferrandiz explica que la iMAGInada funciona “gràcies al voluntariat, que n’és la base”. S’espera que participin al voltant de 80 persones, més els membres de l’organització.

El protocol contra agressions sexistes i GSDfòbiques creat per la iMAGInada l’any 2016 seguirà vigent i actualitzat aquest 2021. Es treballa per oferir resposta en cas que es produïssin agressions sexuals durant l’esdeveniment, així com fer tasques de sensibilització i conscienciació per a l’organització, participants, equip de voluntariat i persones assistents.

Tots els actes i tallers tindran l’aforament limitat i seran d’accés lliure (excepte els àpats que tenen un preu fixat), complint amb les mesures homologades de seguretat, higiene i distanciament social establertes pel Procicat.

Josep Gallofré
Josep Gallofré
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here