25 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 7, 2024

Obrim els ulls al Minipop Sant Magí

Aquest diumenge, Albert Jordà tocarà per primera vegada en directe el seu nou single, ‘Obre els ulls’. Foto Carles Llop.

Aquest diumenge el Camp de Mart s’omplirà —de nou— de música i famílies per gaudir del Minipop Sant Magí 2021. Una cita marcada en vermell al calendari del cantautor tarragoní Albert Jordà, un músic que els lectors del FET  ja coneixen bé. El vam entrevistar pel número 38 de la revista, que va sortir el novembre de 2019, amb motiu de la publicació del seu darrer disc, ‘La grandesa d’un silenci’.

Ara hi tornem a parlar, enmig de les seves vacances, perquè serà l’encarregat de trencar el gel en aquest segon Minipop en pandèmia. “Per mi, tocar a casa ho és tot, en un espai com l’auditori del Camp de Mart i dins un marc com el festival Minipop”, reconeix, “i obrir la nit… serà un luxe, un privilegi i un honor!”, exclama.

Com dèiem, a finals del 2019 va treure nou treball discogràfic, que va presentar el gener de 2020 a la Sala Kesse i, després d’allò, la pandèmia. “Gravo un disc, intento presentar-lo amb ganes, amb il·lusió, i tot se’n va anar en orris”, lamenta, a la vegada que remarca que “2020 va ser un any de tocar de peus a terra, de reformular coses, i d’aprendre a no tenir gaires expectatives de futur sense deixar de ser optimistes”.

 

El tarragoní Albert Jordà obrirà el festival

Des de l’octubre de 2020, en què va actuar al Twinpalm de l’Hospitalet de l’Infant, que no trepitja un escenari. “He estat una mica aturat pel que fa a l’esfera pública, però no he deixat de treballar, fent col·laboracions amb diversos músics i artistes”, comenta. I entremig de tot aquest treball més a l’ombra, una melodia que feia temps que tenia al cap i que, al maig, es va convertir en el single ‘Obre els ulls’. “Era una música eufòrica dins el meu estil, més moguda i positiva, i creia que havia de portar un missatge a tot aquest confinament i pandèmia”, exposa. Així va néixer aquest tema que “va ser una vacuna per mi mateix, i espero que també per a la resta de la gent”, reflexiona.

 

Gràcies al single van tornar els contactes amb els mitjans, la possibilitat de tornar a tenir concerts i que tot es comencés a moure “al ritme que sigui, però que es mogui”. I així es planta davant del concert d’aquest diumenge que, “venint d’on venim, espero que sigui un impuls cap a una normalització de la situació”. Una actuació que també és un repte, pel tipus de públic que hi assistirà. “Potser el tractament del concert serà un pèl diferent del que faig habitualment, sobretot pensant en la canalla”, avança.

De fet, amb la seva família —és pare de dues nenes— ha assistit a diverses edicions del Minipop, i recorda especialment el concert de Joan Miquel Oliver del 2018, o el de l’any passat, amb Suu i Carlos Sadness com a caps de cartell, coincidint amb el desè aniversari del festival.

Abans d’acabar la nostra conversa, ens confessa que té una carpeta a l’ordinador amb algunes gravacions, idees, però que no té pressa… Primer té moltes ganes de gaudir del concert del Minipop Sant Magí i de viure’l amb intensitat. “Els recordo tots amb molta claredat, com si fossin una pel·lícula, i cadascun té alguna cosa que el fa especial”, explica. I de ben segur que el de diumenge no serà una excepció.

 

Un Minipop amb més activitats i més espais 

El cartell del Minipop Sant Magí, que s’iniciarà amb el concert d’Albert Jordà a les 19.45 hores, continuarà amb The Crab Apples, un trio de Santa Eulàlia de Ronçana que també arriba amb nou disc. El tercer concert serà especial, i és que un format reduït de la reconeguda banda Love of Lesbian, amb Santi Balmes, Julián Saldarriaga i Dani Ferrer, repassarà el seu repertori més clàssic, brillant i divertit. I el punt final el posarà Joan Colomo, un vell conegut del Minipop —hi va actuar el 2012— presentant el seu setè treball discogràfic en solitari.

Suu i Carlos Sadness van ser els caps de cartell del Minipop 2020 celebrat el 20 d’ agost de l’any passat. Foto Laia Poblado.

L’any passat, després d’haver d’ajornar el tradicional festival de principis de juny per la pandèmia, l’equip que organitza el Minipop —que és d’aquells que mai no es dona per vençut i que de les dificultats en fa virtut— va aprofitar les festes de Sant Magí per preparar un concert especial al Camp de Mart que va ser tot un èxit.

Un esdeveniment que va deixar empremta i que enguany, encara en un context global de pandèmia, els va semblar que podien repetir i fins i tot ampliar. Així, el Minipop Sant Magí 2021 creix i, a més dels concerts, hi haurà tot un cap de setmana ple d’activitats. Dissabte 21 al matí, tallers i música al Serrallo i, a la tarda, silent disco al carrer Cós del Bou. I diumenge 22, tallers, teatre, vermut, silent disco i tot un cartellàs musical al Camp de Mart i els seus jardins.

El millor de tot? Que encara queden entrades i que us podeu inscriure en la multitud de tallers que tenen preparats. Us deixem els enllaços!

Inscripcions als tallers: https://www.minipop.cat/minibloc/2021/08/10/tallers-del-minipop-sant-magi-amb-reserva-previa-i-sense/

Laia Poblado
Laia Poblado
Comunicadora audiovisual
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here