15.9 C
Província de Tarragona
Dimecres, maig 22, 2024

Viure a Nova York sense oblidar Tarragona

El tarragoní Xavier Alegret a Nova York. Foto: cedida.

“Tarragona és on tot va començar, on vaig néixer i créixer. Quan soc a la ciutat em sento com a casa”. Amb aquestes paraules d’orgull defineix Xavier Alegret Madrid el seu sentiment envers Tarragona. Actualment, Alegret viu a Nova York i està al capdavant del departament financer de la important empresa EY, que ofereix serveis tributaris, d’auditoria i consultoria. Admet que es troba en una urbs “excepcional i única”, sense oblidar-se de la seva estimada Tarragona que trepitja sempre que pot. L’última vegada, aquest darrer Sant Magí.

Xavier Alegret viu a la ciutat dels gratacels des de fa divuit anys i treballa en una consultoria

Xavier Alegret és un enamorat de les festes de Santa Tecla i per aquest motiu “sempre hi hem vingut des que van néixer les meves filles”, amb l’excepció de l’any passat a causa de la pandèmia de la COVID-19 i enguany, ja que no ha pogut fer vacances al setembre i va haver d’avançar el seu viatge a l’agost. Tot i això, ja ho té clar: “Espero poder tornar-hi l’any vinent”.

Xavier Alegret, amb la seva família. 

Per a ell i per a tota la seva família Santa Tecla “és una de les formes de mantenir i potenciar l’arrel tarragonina”. A tots els agrada i reconeix que cada any “les meves filles descobreixen quelcom nou. Al principi van ser el seguici petit, els castells o el Ball de Diables, mentre que l’últim any els va impressionar la Processó“.

Enamorat de la gastronomia d’aquí

Per què va decidir marxar de Tarragona? “Vaig fer dos postgraus a la Universitat de Pennsilvània i mentre estudiava vaig rebre una oferta per fer una estada de treball durant l’estiu a Nova York”, explica Xavier Alegret. Posteriorment va rebre la proposta d’incorporar-se fent consultoria. “En aquell moment tenia interès per viure aquesta experiència i ja fa més de 18 anys que soc aquí”, rememora.

Alegret s’emportaria moltes coses de Tarragona cap a la ciutat dels gratacels: “Per on començo?” (riu). D’algunes coses no en té cap mena de dubte: “la família, els amics i els vermuts del diumenge al nucli antic o al Serrallo”. Amant de la gastronomia local, enguany van aprofitar i es van endur carquinyolis, romesco i salsa de calçots. De ben segur que faran dentetes a més d’un novaiorquès. I és que les coses bones mai s’han de perdre. En aquest sentit, l’any passat van trobar a Nova York cebes similars als calçots i van poder organitzar una calçotada. “Si hi ha voluntat, sempre existeix la forma de fer-ho possible”, rebla.

Xavier Alegret és un enamorat del mar. 

El nexe entre el mar Mediterrani i la història de la ciutat el té enlluernat. El color blau de la ciutat i la seva part històrica fan que “sigui un autèntic plaer ser a Tarragona”. A més, cada vegada que aterra al municipi “veig com millora”. “Potser si vius a Tarragona no notes tant el canvi, però jo sí, i aprecio com certes parts de la ciutat han millorat molt”, diu Alegret. Manté una relació constant amb els pares, la seva germana i la resta de família que resideix a Tarragona. Reconeix, però, que abans de tenir fills “venia menys”, però que d’uns anys ençà s’hi desplaça de forma regular per tal “que visquin la cultura i facin una immersió lingüística”.

Nova York, una ciutat accelerada que abraça el talent

Es dedica a l’àrea financera de la seva empresa. Treballa principalment amb dues institucions financeres globals que tenen la seu a Nova York i condueix projectes “que sovint cobreixen tot el continent”. D’aquesta forma, valora que el fet de parlar castellà, portuguès i anglès “és un avantatge per coordinador projectes de transformació arreu d’Amèrica”.

“Nova York és única i atrau el talent i persones joves com poques ciutats ho fan”, explica Alegret. Una voluntat, la d’abraçar el talent, que considera “única”. “Evidentment té un impacte cultural i tot va accelerat”, comenta el tarragoní, però valora com a positiu “ser dels dos indrets i poder venir de tant en tant a Tarragona m’ajuda a desaccelerar i situar les coses en perspectiva”.

En record de l’11-S

L’atemptat de l’11-S  (ara fa just vint anys) va sacsejar Nova York i el món sencer. Malgrat que Xavier Alegret encara no vivia a la ciutat quan va ocórrer, va passar cada dia durant diversos mesos per la plaça on hi havia les torres bessones. “Quan va ser l’aniversari de l’11 de setembre, veure el dol de les famílies que havien perdut algú et dona una idea de la magnitud de la tragèdia”, expressa el consultor tarragoní. Alegret intentat treure’n quelcom positiu: “Aquella injustícia va ajudar a unir el país sencer”.

Segons ell, l’11-S marca “una desgràcia per a tots els que van perdre un ésser estimat, però també obre una reflexió sobre la relació de la tragèdia, la guerra i el cost de la vida”. Xavier Alegret ho veu com “una reflexió valuosa per tal que tots entenguem els motius de la resposta i que ens ajudi a prendre les millors decisions en el futur”.

Josep Gallofré
Josep Gallofré
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here