14.8 C
Província de Tarragona
Dimarts, febrer 20, 2024

La BUMT més rockera i solidària

Jordi Masip, en un assaig de l’Amparito Rock. Foto: cedida.

Us imagineu una nit de rock simfònic al Teatre Auditori del Camp de Mart? La Banda Unió Musical de Tarragona (BUMT) ho fa possible aquest divendres i dissabte 17 i 18 de setembre amb l’espectacle Amparito Rock, en el marc de les festes de Santa Tecla 2021. Un espectacle que va exhaurir les entrades en qüestió d’hores, motiu pel qual se’n va afegir una altra funció. “Ens vam quedar molt sorpresos i estem molt contents per aquesta rebuda”, explica el director de la banda, Jordi Masip, qui referma que s’ha apostat per aquest tipus d’acte “perquè són festes i volíem que fos atractiu per a tots els públics”.

Dues funcions d’Amparito Rock al Camp de Mart, amb el grup Zapping Trio

Amparito Rock trobarem un espectacle “amb molta música de bandes i grups referents que repassa la història del rock mundial”. A més, la BUMT no estarà sola sobre l’escenari del Camp de Mart, sinó que actuarà conjuntament amb la banda tarragonina Zapping Trio.

Què millor que tot quedi a casa. “El fet de treballar amb una formació de la ciutat també cal destacar-ho”, referma Jordi Masip. L’espectacle té l’objectiu de “fer vibrar al públic assistent amb peces musicals que coneixen” i gaudir d’aquestes “perquè participin de forma activa de l’actuació, com un element més”. “Només volem que frueixin de la bona música i que surtin amb la sensació que ho han passat genial”, argumenta el director de la banda.

Versions d’AC/DC, els Beatles i Lax’n Busto

Per a l’espectacle previst “s’ha cuidat molt el tema del so, perquè no és senzill el fet d’ajuntar una banda de música, que el 95% de les vegades toca de forma acústica, amb un grup de rock”. Així, Masip lloa la feina “dels tècnics” i també posa èmfasi “en la importància de la il·luminació”, ja que és una actuació on la part estètica pren molta força.

Amparito Rock Banda Unió Musical Santa Tecla
Assaig d’Amparito Rock

D’aquesta forma, els assistents a Amparito Rock es trobaran amb les versions simfòniques de formacions com Bon Jovi, AC/DC, els Beatles o Queen, passant per peces referents en l’àmbit català dels Pets o Lax’n Busto.

La selecció de la música va ser una tasca “complicada”. “Vam fer molt de buidatge abans de triar la llista definitiva”, explica entre rialles Jordi Masip. L’actuació és una aposta ferma del director de la BUMT qui, després de l’edició passada de Santa Tecla, va “veure molt clar què s’havia de fer”. No ha estat fàcil triar el repertori i, fins i tot, han hagut de sol·licitar arranjaments especials per poder tocar en aquest concert.

Una actuació solidària 

Amparito Rock té també un vessant solidari. El concert compta amb el suport de la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla i, en concret, de la Fundació La Muntanyeta i Fundació Estela. Per a la Banda Unió Musical de Tarragona és “tot un honor que contactessin amb nosaltres i que l’actuació serveixi per quelcom més que transmetre emocions en la música”. “Tots sabem de les necessitats d’aquestes entitats per tirar endavant els projectes amb els quals treballen i si podem ser un canal per arribar a més gent i que obtinguin un benefici econòmic, fantàstic”, comenta orgullós de la iniciativa Jordi Masip. Per al director de la BUMT, aquest acord solidari és “la cirereta del pastís”.

Les 1.200 entrades inicials de l’espectacle del 18 de setembre van “volar”, de forma literal i en paraules de Masip. Aquesta situació va fer que es plantegés un concert per al dia 17, el qual encara té localitats disponibles. Podeu comprar la vostra en aquest enllaç.

Josep Gallofré
Josep Gallofré
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here