24.5 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

La Terrasseta reivindica “la perifèria cultural”

La Terrasseta torna a omplir aquests dies de propostes culturals el parc de Saavedra. Foto: cedida.

Per desè any consecutiu, La Terrasseta es fa seu el Parc Saavedra. Durant cinc dies, fins al 21 de setembre, la calma de l’espai desapareix per transformar-se en un festival de petit format “amb uns valors comunitaris per gaudir de la cultura” durant Santa Tecla. D’aquesta forma defineix el certamen l’Aida Bañeras, fundadora i programadora de l’esdeveniment. Una proposta que engloba música, cinema, circ, cultura i política social i que esdevé un punt de trobada de desenes d’artistes i propostes alternatives a la programació de les festes.

El festival torna a omplir el parc Saavedra de propostes poc convencionals

Amb una àmplia oferta d’espectacles familiars La Terrasseta reivindica el fet “d’ocupar la plaça i els valors que tot plegat comporta amb la presència d’un públic intergeneracional”. I és que el festival cerca, en paraules de la seva fundadora, “reivindicar la perifèria cultural”. “Portem propostes de qualitat, diferents i diverses que no fa falta, per exemple, anar a Barcelona a veure-les”, assegura. La idea des del seu inici és que el festival ofereixi cultura “per a tots els gustos i públics”.

Enguany bufen les espelmes dels deu anys i ho fan estrenant imatge gràfica i recuperant La Terrasseta Meets Jamaica i La Terrasseta feminista. En resum, i segons Aida Bañeras, es creen “festivals dins del festival”.

 

El circ és un dels protagonistes d’aquesta edició

Aquest diumenge 19 serà un bon dia per gaudir amb família i els espectacles de circ que ofereix La Terrasseta. Una altra de les novetats d’aquest 2021: “El circ contemporani és una línia que hem reforçat molt”, diu l’Aida. D’aquesta forma, es farà per primer cop un cabaret. L’art del circ continuarà el dilluns 20, juntament amb el concert de Ferran Palau i la projecció de la pel·lícula de Little MissSunshine. Per últim, el darrer dia del festival, el 21 de setembre, hi haurà, de nou, circ, l’actuació musical de Celístia i cinema a la fresca amb el film La Haine. Podeu consultar el programa sencer de La Terrasseta i comprar les entrades disponibles en aquest enllaç.

Una trobada entre diferents generacions

La idea de La Terrasseta és generar un espai de trobada entre “famílies, amics i veïns i veïnes”. En aquest sentit, el públic del festival és d’aquells fidels, dels que no s’acostumen a perdre cap edició i han vist créixer des de ben petit el certamen multicultural. “Ens encanta la confiança dels assistents, saben que estaran a gust i que veuran cultura de qualitat i diferent”, comenta orgullosa Bañeras. La Terrasseta no es tanca a res i Aida Bañeras la veu totalment “necessària”, a més que ho considera una “labor de creació de nous públics per aproximar noves formes de fer i pensar”. Pretenen aconseguir que “moltes veus se sentin identificades i que empatitzin amb el festival”.

 

Actuació musical, l’any passat

Deu anys de programació no és pas una tasca fàcil, però Aida Bañeras destaca el treball “d’un gran equip” durant tot l’any”. Tot i això, referma que l’enorgulleix veure com “la gent s’ho passa bé i és un punt de trobada durant les festes”. “La Terrasseta és una forma d’apropar propostes més alternatives a Tarragona que normalment no es veuen”, expressa l’organitzadora.  “Som un festival petit amb aspiracions que treballem amb coherència”.

Aques és una edició especial amb motiu dels 10 anys i han volgut fer “un cartell a l’alçada”. “Públic i artistes tenen moltes ganes de Terrasseta. Toca gaudir de la plaça”.

Josep Gallofré
Josep Gallofré
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here