21.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 12, 2024

Inés Solé: “Tarragona tindrà al Metropol l’escola municipal de teatre”

Inés Solé, consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Metropol, aposta clau dels dos propers anys de mandat a l’àrea de Cultura. L’objectiu és que el 2023 estigui redactat el projecte executiu que permeti instal·lar-hi al següent mandat “una escola municipal de teatre, un centre d’interpretació de Jujol i un punt d’informació turística de tot el Camp de Tarragona”. La idea és finançar-ho amb ajuts europeus, estatals i municipals.

La consellera de cultura anuncia un projecte integral a l’equipament de Jujol

La consellera Inés Solé ha anunciat en primícia el futur del Metropol aquest dimecres en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona. “Entenem el Metropol com un conjunt, amb el teatre, el jardí i l’edifici, i cal retornar-lo a la ciutadania després de molts anys de deixadesa”, ha dit. De moment, s’està fent una intervenció de neteja a les plantes abandonades de l’immoble.

La principal novetat del futur Metropol és que es vol recuperar una escola municipal de teatre com la que va tenir Tarragona als anys vuitanta. “Seurem amb tots els agents de la ciutat implicats en teatre, com la Mercè Sardà, per donar forma a l’escola, que ha de fomentar la formació, la interpretació i la  divulgació”.

“cal una intervenció dràstica a tots els equipaments després d’anys de deixadesa”

En la mateixa entrevista, Inés Solé afirma que “cal una intervenció dràstica a tots els equipaments culturals”. Així, al Teatre Tarragona se seguiran fent obres petites que no afectaran la programació d’espectacles, s’hi disenyarà una senyalítica per a tot tipus de capacitats i, a l’estiu, s’instal·larà un ascensor, “una carència greu del teatre”.

Al Camp de Mart s’executarà un projecte d’adequació d’accessibilitat i es construirà una passarel·la per facilitar els muntatges a l’escenari. “L’hem d’aprofitar molt més enllà del cicle festiu de l’estiu”, apunta la regidora, que porta només quatre mesos amb les competències de Cultura.

L’escola municipal de teatre va ser una realitat als anys vuitanta

I finalment a la Casa de la Festa es farà una intervenció “gran” estructural per acabar amb les humitats i canviar de lloc els lavabos, i una remusealització. “Cal dignificar l’equipament i cal ampliar-lo fins als jardins que hi ha a tocar, en la nostra idea de recuperar l’espai públic per a la cultura”, subratlla.

A l’entrevista d’aquest dimecres, Inés Solé també explica les seves idees pel que a la Cavalcada de Reis, Carnaval, Dixieland i Concurs de Castells. Detalla en quin moment es troba el projecte del Centre d’Art i anuncia l’elaboració d’un Pla municipal de Cultura -“el primer que es fa a Tarragona”- per disposar d’un full de ruta.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra:

 

Solé: “Volem situar l’escola municipal de teatre al Metropol”

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here