18.8 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 21, 2024

Les urnes, quatre anys després

Exposició de 55 urnes al Refugi 1 del Moll de Costa. Totes les fotos de l’article són de Ricard Lahoz.

Urnes, quatre anys després. 55 urnes i 55 artistes per recordar l’1 d’octubre del 2017. Al Refugi 1 del Port de Tarragona es pot fer memòria del referèndum per l’autodeterminació de Catalunya visitant l’exposició ’55 urnes per la llibertat’. Art i reivindicació s’hi apleguen de la mà.

Al Refugi 1 del Port es recorda el referèndum de l’1 d’octubre amb una exposició

Buscades i perseguides infructuosament per les forces policials espanyoles, aquestes peces de plàstic fabricades a la Xina i amb el logo de Generalitat són les protagonistes de la mostra. Els artistes hi deixen la seva petjada amb creacions molt diverses i provocadores.

Cadascú ha disposat d’una urna de l’1-O per fer-hi la seva denúncia. Les imatges que acompanyen l’article són una petita mostra de les propostes artístiques. Tots, però, remarquen el seu compromís amb el dret a decidir i la defensa dels drets fonamentals com el d’opinió i manifestació.

Hi participen 55 artistes, cadascú amb una creació de denúncia i compromís

Les urnes continuen vives al cap de quatre anys d’aquella jornada. Una urna amb ales i desig de llibertat. Una urna amb bales de goma a l’interior. Una urna entre reixes. Una urna amb l’alarma de la democràcia en risc. Una urna amb el lema ‘No tenim por’. Una urna amb unes botes molt usades al damunt que simbolitzen el camí recorregut…

A més de les urnes, al Refugi 1 trobareu una selecció d’imatges captades per Jordi Bartolí per al diari ‘Le Monde’, una pantalla que recorda les càrregues policials de l’1 d’Octubre i fins i tot una sàtira del ‘Polònia’ sobre la monarquia.

El projecte ‘Urnes’ va néixer del Comitè de Solidaritat de Catalunya Nord i l’arribada de l’exposició al Moll de Costa ha estat possible gràcies a l’ANC Tarragona. Es pot visitar fins al 17 d’octubre, però aquest cap de setmana de l’1 al 3 d’octubre encara guanya més en significat i simbolisme.

Una de les fotos de Jordi Bartolí que hi ha a l’exposició.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here