15.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 21, 2024

Els sentiments més genuïns de l’esport

Rubén Almazán, capità del Nàstic Genuine, en un moment del documental.

El futbol és emoció. Pregunteu-ho a qualsevol component del Nàstic Genuine i us ho dirà: només cal veure les cares dels jugadors quan celebren un partit. Emoció, però també sensibilitat, companyonia, diversió i esforç, i això és el que vol transmetre el documental ‘Nàstic Genuine. El nacimiento de una realidad’. Amb ell, el seu director Ram Giner s’endinsa en el dia a dia de l’equip i ofereix una radiografia del que va ser l’embrió de la Lliga Genuine, d’abast estatal. La peça s’estrenarà aquest dimarts 5 d’octubre a les 19:30h, en un acte al Teatre Tarragona.

L’estrena del documental serà dimarts al Teatre Tarragona (19:30h) amb entrades gratuïtes

L’origen del documental es troba en un projecte fotogràfic de Ram Giner centrat en les emocions i sensacions de l’equip, format per jugadors i jugadores amb síndrome de Down, Asperger, autisme i altres capacitats. Però Giner -en realitat, fotògraf de professió- va veure aviat que el suport fotogràfic es quedava curt: “Escoltava converses i comentaris, i la imatge això no ho transmetia, per això vaig començar a gravar les complicitats que desprenien els joves”.

Així va aconseguir gran quantitat de material inèdit i que valia la pena ser mostrat: les xerrades motivadores de l’entrenador al vestuari, les abraçades entre jugadors de diferents equips, els viatges dels futbolistes… Ram Giner s’havia incorporat com un més a la plantilla del Nàstic Genuine per documentar la seva activitat al llarg d’un any sencer. I va ser amb el confinament que va veure la necessitat d’ensenyar tot això amb un capítol inicial: la formació de l’equip i el naixement de la Lliga Genuine.

Bito Fuster, gimnasta, també participa al documental.

I així és com una vintena llarga de voluntaris, capitans, famílies i responsables de l’equip van passant davant la càmera, entre els quals Rubén Almazán, Álvaro Cano i Bito Fuster, ànimes de l’equip. Expliquen en primera persona la necessitat, fa cinc anys, de crear un espai pels joves amb altres capacitats. I ja de pas, les converses amb LaLiga de Javier Tebas i el procés de recerca de jugadors que va acabar donant pas a la formació de l’equip. Tot plegat, en aquesta peça de 51 minuts de durada que, de fet, és la primera d’una sèrie de radiografies introspectives del Genuine.

La peça recorda la fundació de l’equip i la creació de la Lliga Genuine, d’abast estatal

Tot i la veu esporàdica de Nuri Mariné i la música especialment creada de Dídac Arcas, la producció, enregistrament i edició ha estat cosa únicament de Ram Giner, que reconeix haver adquirit molts coneixements del món audiovisual gràcies al projecte. Les entrades a l’acte de dimarts es poden demanar enviant un correu a rginerf@gmail.com i fins i tot se’n pot veure un tràiler que serveix per fer-nos una idea de la filosofia solidària de l’equip. Perquè aquests jugadors i jugadores saben transmetre l’emoció tant si es troben dins com fora del camp.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here