23.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 28, 2024

Ricomà: “El Parc de la Ciutat serà un centre cívic a l’aire lliure”

Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Revulsiu al Parc de la Ciutat. El govern municipal el vol convertir en “un centre cívic a l’aire lliure”, amb activitats lúdiques, culturals i de formació de tota mena, la implicació de l’Institut Municipal d’Educació  (IMET) i la xarxa de centres cívics i col·laboració de les entitats que s’hi vulguin sumar.

A inicis de l’any que ve, l’ajuntament programarà al parc activitats lúdiques i cultural

La iniciativa l’ha anunciat aquest dilluns l’alcalde Pau Ricomà en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona, de Ràdio Ciutat de Tarragona. La idea és posar en marxa una programació continuada coordinada per l’ajuntament el primer trimestre de l’any vinent “aprofitant els espais oberts i el clima benigne de la ciutat i afavorint la llibertat de moviments dels nens i els adults”. Es tracta de donar vida a l’espai verd més cèntric de Tarragona.

L’experiència prèvia de les Tecletes “ha anat molt bé” i això impulsa a l’Ajuntament a programar actes al Parc de la Ciutat. De manera paral·lela, amb un procés administratiu més lent, es farà la neteja i adequació de la Quinta de Sant Rafael i es millorarà la jardineria, el mobiliari urbà i els jocs infantils del parc. Segons l’alcalde, l’edifici modernista abandonat des de fa anys haurà de tenir en el futur “un ús públic i compartit”.

L’alcalde diu que el Fòrum Judicial només ocuparia un terç de l’edifici noble de Tabacalera

A l’entrevista radiofònica, Ricomà també ha parlat de Tabacalera. Diu que l’edifici noble té capacitat suficient per acollir el futur Museu Nacional Arqueològic, la nova Biblioteca provincial i el Fòrum Judicial, si així ho reclama el departament de Justícia de la Generalitat. “La ciutat judicial ocuparia un terç de l’edifici noble”, apunta l’alcalde. “Tenim un compromís verbal amb la conselleria per cedir els espais i ara la pilota està a la seva teulada”.

D’altra banda, Ricomà s’ha mostrat “preocupat” perquè “massa licitacions queden desertes”, en referència, entre d’altres,  al concurs per redactar el projecte de la nova Biblioteca municipal de Torreforta, un fet que suposa “un contratemps” a les previsions del govern.

Ricomà prioritza un acord pressupostari amb els comuns, “soci lògic i natural”

En clau estrictament política, Ricomà (ERC) fa un balanç “molt positiu” del govern creat al juny amb Junts i la CUP, “per capacitat de feina i coneixements de cada àrea”. Per l’alcalde, la prioritat a l’hora d’aprovar els pressupostos municipals de 2022 és sumar-hi a la consellera Carla Aguilar-Cunill, d’En Comú Podem. “És el soci lògic i natural, amb ella vam fer el programa de govern el 2019, un projecte transformador i d’esquerres”, segons Ricomà. “Però treballem amb altres possibilitats”, afegeix tot descartant al PSC per la seva posició de “bloqueig constant” en aquests dos anys i mig de mandat.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra

Ricomà: “Una de les nostres prioritats és modernitzar l’administració”

 

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here