Advertisement Advertisement Advertisement
13.5 C
Província de Tarragona
Divendres, març 31, 2023

Arrenquen les jornades divulgatives sobre el braç de Santa Tecla

Inés Solé, regidora de Cultura, i Maria Bonet, vicerectora de la URV, en la presentació de les jornades. Foto: Manel R. Granell.

En el marc de la celebració del 700 aniversari de l’arribada de la relíquia del braç de Santa Tecla, l’Ajuntament de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili organitzen unes jornades divulgatives amb la intenció d’analitzar aquests fets esdevinguts a l’Edat Mitjana. Uns fets que són essencials per entendre l’evolució posterior de la festa i de la ciutat.

Les jornades comptaran amb la participació del principals experts en la matèria com Francesca Español, Eduard Juncosa, Emma Liaño, Meritxell Pérez, Mn. Antonio Martínez Subias, Francesc Massip i Marta Serrano.

Els objectius principals d’aquesta iniciativa són oferir el marc històric, antropològic i cultural de l’entrada del Braç al segle XIV a la ciutat; establir la vinculació de l’acte en si de l’Entrada amb el desenvolupament de la festa i culte a Santa Tecla com a fet religiós, polític, cultural i element de cohesió i identitat de la ciutat de Tarragona; i finalment, aportar des de l’àmbit acadèmic i professional les interpretacions des de les diferents vessants: Història, Antropologia, Història Religiosa, Cultura Tradicional i Popular i Sociologia, entre d’altres.

Les jornades es realitzen aquests dijous 7, 14 i 21 d’octubre al Campus Catalunya de la URV. L’assistència és gratuïta i oberta a tota la població amb inscripció prèvia a través d’ entrades.tarragona.cat.

El programa el complementen tres activitats més:

Dijous 28 a les 17 h, l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona imparteix al Centre Tarraconense el Seminari la taula rodona Villancets, càntics i goigs a la Santa Música festiva a la Catedral. Aquella mateixa tarda, a les 20 h al mateix espai, l’APELLC organitza l’espectacle poètic ‘El camí de santa Tecla’, a les 20 h.

Dimecres, 3 de novembre, la Biblioteca Pública de Tarragona s’incorpora a la celebració dels 700 anys de l’entrada de la Relíquia del Braç de Santa Tecla amb una proposta divulgativa adreçada a tots els públics que es centrarà en la Iconografia de Santa Tecla, on la catedral de Tarragona, la seva construcció i el seu aspecte artístic tindran un paper central. Tant la xerrada com la visita estaran guiades per la doctora Marta Serrano.

Finalment, dissabte 6 de novembre, com a continuació de la xerrada, la doctora Marta Serrano guiarà una visita per la Catedral destacant la seva situació en el moment de l’Entrada de la Relíquia així com la Iconografia de Santa Tecla que s’hi conserva. 

Es pot consultar el detall de tots aquests actes a https://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/santa-tecla/santa-tecla-2021/santa-tecla-700/agenda-santa-tecla-700  

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here