23.1 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 13, 2024

Nadal: “Talls de trànsit i activitats al carrer per reanimar el comerç”

Dídac Nadal, abans de l’entrevista. Foto: Ràdio Ciutat.

La campanya dels Bons Comerç Tarragona, que arrenca el 22 d’octubre, anirà acompanyada d’accions de música i teatre al carrer i de talls puntuals de trànsit per afavorir les zones de vianants. “Tot plegat servirà per alimentar la campanya nadalenca fins després de Reis i la del Black Friday de finals de novembre”, afirma Dídac Nadal, conseller de comerç de l’Ajuntament de Tarragona.

De moment, un centenar d’establiments ja s’han adherit a la campanya dels bons, però Nadal confia que n’augmenti la xifra a mesura que es vagi notant “la seva efervescència” a la ciutat. L’Ajuntament aportarà 500.000 euros en forma de bons de 5 euros de descompte per bescanviar als establiments adherits, i a més vol “acompanyar” al sector amb activitats de carrer.

El conseller de comerç diu que la campanya dels bons marcarà “un punt d’inflexió”

En una entrevista aquest dimecres al programa ‘Bon dia, Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona, Nadal parla de la campanya com un “punt d’inflexió”. Vol tallar al trànsit de manera puntual, en una franja horària determinada, els eixos comercials per afavorir el passeig i programar actuacions musicals i teatrals itinerants. El conseller de comerç diu que s’actuarà als carrers Apodaca i Unió, Corsini, Rambla Nova i els vials on s’instal·len els mercadets setmanals. I pensa en la posada en marxa d’un trenet que uneixi les principals zones de botigues de Tarragona.

Nadal ha reconegut al llarg de l’entrevista que “hi ha massa distància entre la conselleria i els botiguers” i afirma que es compromet a revertir la situació actual de “falta de confiança”. En aquesta línia, gràcies a 50 alumnes de l’institut Vidal i Barraquer podran elaborar “un estudi rigorós i profund” del comerç de Tarragona, a partir de les respostes a un qüestionari.

Dídac Nadal es compromet a revertir la falta de confiança dels botiguers en la conselleria

Com a president de Mercats de Tarragona, Nadal ha parlat del projecte Illa Corsini i de les dificultats per fer realitat el projecte de la pèrgola per donar ombra a la mateixa plaça. Ha reconegut les incidències detectades i que la seva instal·lació es pot allargar encara “entre 10 i 12 mesos”.

En relació al mercat de pagès estrenat fa quatre mesos a la plaça dels Carros, Nadal se’n mostra satisfet, però diu que estan treballant per incrementar l’oferta de parades i apropar-se més als veïns del barri del Port.

Aquí podeu escoltar i veure íntegra l’entrevista a Dídac Nadal:

https://rctgn.cat/podcast/programes/bon-dia-tarragona-amb-ricard-lahoz/nadal-la-conselleria-de-comerc-no-esta-arribant-als-comercos/

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here