8.1 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

Per Tots Sants, concert d’homenatge als difunts

La plaça de les Cols, escenari del primer concert en memòria dels difunts que tindrà lloc a Tarragona el proper 1 de novembre. Foto: DAVID OLIETE

El Gerhard Quartet protagonitzarà un concert de record i homenatge als difunts que tindrà lloc dilluns 1 de novembre a les 12 del migdia a la plaça de les Cols de Tarragona. Es tracta d’una nova iniciativa de SERFUMT, l’empresa de serveis funeraris que compta amb una majoria del 51% del consistori al consell d’administració.

El Quartet Gerhard actuarà a la plaça de les Cols l’1 de novembre al migdia

Aquest concert és una novetat per “apropar-se al conjunt de la població de Tarragona”, en paraules de Clara Viñas, gerent de SERFUMT. “Un acte laic, obert a tothom i no només a les persones de religió catòlica”, indica. Fins ara, l’empresa col·laborava en la difusió de la missa que se celebra tradicionalment a la Catedral cada 2 de novembre, Dia dels Difunts.

Però el canvi de color polític al govern local ha propiciat aquesta novetat, que no es va poder concretar l’any passat per culpa de la pandèmia. Aquest primer concert del Quartet Gerhard, amb una durada prevista de 45 minuts, tindrà lloc a la plaça de les Cols, “un espai a l’aire lliure perquè creiem que la població encara prefereix els exteriors a les sales tancades”, segons Viñas.

SERFUMT organitza aquest acte no religiós, “laic i obert a tothom”

L’escenari es muntarà a tocar del carrer Major. Al mig de la plaça s’instal·laran cadires i les escales que pugen a la Catedral també es podran utilitzar com a graderia. Un professional del Tanatori conduirà l’acte i presentarà les peces musicals. Si el concert en memòria dels difunts funciona, SERFUMT té previst organitza-lo en properes edicions coincidint amb Tots Sants.

Aquesta convocatòria arriba després d’uns primers 9 mesos de l’any on es comença a notar una davallada dels serveis en relació al 2020, quan la Covid-19 va provocar unes xifres rècord de mortaldat a la ciutat. Aquestes en són les dades principals:

De l’1 de gener al 30 de setembre de 2020, SERFUMT va gestionar 986 serveis (192 a causa del coronavirus).

De l’1 de gener al 30 de setembre de 2021, SERFUMT ha gestionat 907 serveis (106 a causa del coronavirus).

En els primers 9 mesos d’enguany es nota una davallada de serveis fúnebres

Aquest any, les diverses onades de Covid-19 han comportat puntes de mortaldat als mesos de gener, febrer i juliol. Però ara s’observa una disminució molt important fins al punt que aquest octubre SERFUMT no ha realitzat cap servei relacionat amb una mort per coronavirus.

El Tanatori, que ha recuperat el 100% d’aforament des del passat dia 15, té previst començar aviat unes obres de millora i ampliació, que comportarà disposar d’un edifici annex amb un segon crematori amb tecnologia punta. Aquest projecte es va aprovar abans de la pandèmia, però porta aturat dos anys. Ara, l’empresa confia en poder recuperar-lo per “oferir un espai més còmode i modern als usuaris”.

Quartet Gerhard
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here