27.4 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 9, 2024

Vacunes simultànies contra la grip i la Covid-19

Tres professionals al taulell d’entrada al CAP Jaume I. Foto: Ricard Lahoz.

Comença la campanya de vacunació de la grip. Les persones més grans de 70 anys rebran simultàniament la vacuna de la grip i la tercera dosi contra la Covid-19. Com l’any passat, s’estudia la possibilitat de subministrar aquestes vacunes en espais alternatius als centres d’atenció primària. En el cas de Tarragona ciutat, són equipaments municipals com Tabacalera, antiga facultat a la plaça Imperial, i els centres cívics de Bonavista, Torreforta, Sant Pere i Sant Pai i Sant Salvador. 

Els més grans de 70 rebran dues vacunes en les pròximes setmanes

Al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre es dispensaran unes 166.000 vacunes contra la grip, un 10% de tot Catalunya, segons ha explicat aquest dilluns el subdirector de salut pública, Conrad Casas, en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona. Aquest nombre de vacunes augmenta lleugerament en relació a anys anteriors.

Els col·lectius prioritaris per vacunar contra la grip són la població de més de 65 anys, les persones de qualsevol edat amb patologies cròniques, les dones embarassades i el personal sanitari, de protecció civil, bombers, cossos de seguretat i mestres.

“Aquest hivern hi haurà més casos de grip, però sense arribar a pics”

Casas recorda que l’any passat pràcticament no es van produir casos de grip gràcies a la mascareta i altres mesures de protecció contra la Covid-19. Les previsions per aquest hivern són “incertes”, però creu que hi haurà més casos que el 2020 perquè s’han relaxat les mesures, però sense arribar a “pics epidèmics”.

Pel que fa a les terceres dosis contra el coronavirus, ja se n’han subministrat pràcticament totes a les persones residents en centres de gent gran de Tarragona i, per tant, comença el dispositiu per arribar a la resta de població de més de 70 anys.

Salut valora com a “positiu” que el 80% dels tarragonins tinguin la pauta completa

La pauta completa ha arribat al 80,5% de la població més gran de 12 anys al Camp de Tarragona, una xifra que el departament de Salut valora de manera “positiva”. Però adverteix que en la franja de persones d’entre 20 i 35 anys la xifra de vacunats baixa fins al 65%. Casas reconeix que és “complicat” arribar a aquests col·lectius perquè tenen una percepció del risc molt baixa.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra aquí:

https://rctgn.cat/podcast/programes/bon-dia-tarragona-amb-ricard-lahoz/casas-tindrem-mes-grip-que-lany-passat-pero-sense-pics-epidemics/

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here