25.6 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 12, 2024

Xavier Puig: “Esperem una proposta de la Diputació sobre la Savinosa”

El conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, a l’entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona. Foto: cedida.

Aviat farà un any que l’Ajuntament de Tarragona va reclamar a la Diputació la retirada de les tanques perimetrals de la finca de la Savinosa per obrir una part dels terrenys a la ciutadania mentre es decideix l’ús d’aquest espai públic. La petició arribava en el marc de l’anul·lació del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) per part del Tribunal Suprem.

No s’hi han retirat les tanques perimetrals, tal com demanava l’ajuntament fa un any

Un any després, tot continua igual a la Savinosa. El conseller de Territori de l’Ajuntament, Xavier Puig, diu que estan a l’espera de “rebre una proposta de la Diputació” des de “la complicitat i la col·laboració” i que la postura del govern municipal sobre les tanques “no ha variat”. Però reconeix que no farà més valoracions fins que l’ens intercomarcal no presenti un projecte concret.

Puig afirma que projectes grans com Savinosa, Tabacalera, Banc d’Espanya i Ciutat de Repòs i Vacances “avancen i no estan aturats”, però reconeix que “demanen temps” i que el govern municipal no vol deixar-ne cap de banda perquè és “ambiciós”.

La setmana que ve comença el debat polític sobre el futur POUM

El responsable de Territori ha fet aquestes declaracions al programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona, on ha anunciat que la setmana que ve començarà el debat polític sobre el futur POUM amb una primera reunió monogràfica de la comissió on hi ha tots els partits. “En la seva elaboració hem de tenir en compte el context d’emergència climàtica evident i indiscutible i el context traumàtic de la pandèmia”, afirma.

“Volem enfortir el centre, cohesionar els barris i fer més gran l’anella verda”

Els reptes del nou Pla són múltiples: “cosir la ciutat, cohesió, seguretat i sostenibilitat”. El regidor de Territori aposta per elaborar el POUM “en 4 anys, sense repetir errors del passat” i que serveixi per “enfortir el centre, amb uns barris més cohesionats i més anella verda”. Assegura que a més del debat polític, s’escoltarà als experts i a la ciutadania.

En la mateixa entrevista, Puig ha parlat d’altres qüestions com les properes obres als carrers Canyelles i Orosi i del carril bici educatiu que, assegura, estarà enllestit en les pròximes setmanes. Aquí la podeu veure i escoltar íntegrament:

https://rctgn.cat/podcast/programes/bon-dia-tarragona-amb-ricard-lahoz/puig-volem-un-poum-de-4-anys/

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here