29.7 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 12, 2024

‘La filla del mar’: teatre musical amb el clàssic de Guimerà

Imatge de ‘La filla del mar’ e la versió de La Barni Teatre. Foto: David Ruano.

Aquesta setmana comença la temporada de tardor i hivern als teatres de la ciutat, i la primera convidada és ‘La Filla del Mar’, una obra de teatre musical basada en el clàssic d’Àngel Guimerà, que va estrenar-se enguany al Festival Grec de Barcelona. Es tracta del cinquè espectacle de la companyia catalana La Barni Teatre, caracteritzada per les seves adaptacions al teatre musical basades en materials populars i autòctons.

 

La Barni Teatre enceta la temporada de tardor al Tarragona aquest divendres 5 de novembre

 

La peça ens explica la història de l’Àgata, la filla del mar, que fou supervivent d’un naufragi i acollida per un poble de costa. A partir d’aquí, i tal com destaca el director de la companyia teatral, Marc Villavella, “s’explica com les comunitats incorporen, o no incorporen, la diferència, amb el toc de Guimerà d’afegir-hi un triangle amorós”.

 

I és que l’obra pretén servir de mirall per la societat actual, pel que fa a com tractem aquelles persones que considerem diferents. “Se’ns omple la boca de parlar d’integració social i temes com el racisme estan a l’ordre del dia”, justifica Villavella. D’aquesta manera, la companyia opta per tractar la diferència des d’un sentit més ampli de la paraula i sense incidir tant en el tema de la raça com en la història original de Guimerà.

L’obra pretén fer de mirall a la societat en com tractem les persones considerades diferents

L’obra desembarcarà a la nostra ciutat aquest divendres 5 de novembre a les 20:30h al Teatre Tarragona, de la mà també de la distribuïdora teatral Focus. “El públic es trobarà amb un producte de teatre musical de gran format, però que manté l’esperit d’una companyia alternativa que mima molt el producte”, tanca Villavella fent referència a aquesta col·laboració.

Les entrades per a ‘La filla del mar’ i la resta d’espectacles estaran disponibles a partir d’aquest dimecres 3 al web http://teatres.tarragona.cat

Obsequi per als subscriptors

Gràcies a l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, disposem d’una entrada doble d’invitació per veure ‘La filla del mar’. En farem un sorteig entre els subscriptors que hi vulguin participar. Les persones interessades han d’enviar un correu a l’adreça

subscripcions@fetatarragona.cat 

abans de les 21h d’aquest dimecres 3. L’endemà farem públic el nom del guanyador/a.

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here