20.8 C
Província de Tarragona
Dilluns, juny 10, 2024

Eva Miguel: “Si és viable, enderroquem la plataforma del Miracle”

Eva Miguel, abans de començar l’entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.

Tarragona ha de recuperar tots els espais naturals possibles. Amb aquesta filosofia, la consellera municipal de medi ambient, Eva Miguel, es mostra partidària d’enderrocar la plataforma del Miracle, “si es demostra que és viable” econòmicament la demolició i el manteniment d’una possible futura zona verda al costat de la platja.

Miguel, en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona, remarca la necessitat de disposar d’uns informes tècnics previs que avalin aquesta opció. La regidora de la CUP diu es que es parteix d’un “error de base” quan es va construir la plataforma de formigó, i recorda el context d’emergència climàtica per implantar totes les mesures possibles que millorin el nostre entorn.

La regidora de medi ambient diu que s’han de recuperar tots els espais naturals possibles

Aquestes declaracions arriben a partir dels posicionaments de diferents col·lectius de la ciutat sobre aquesta infraestructura, tancada al públic des de fa vuit anys. Alguns en defensen la reobertura amb nous usos i altres aposten per fer-la desaparèixer i renaturalitzar l’espai. El debat està servit.

Eva Miguel també vol renaturalitzar l’entorn del Francolí a través d’un projecte que es presentarà als fons europeus Next Generation. “Ha de ser un riu, no un canal”, afirma. “Cal recuperar-hi tota la vegetació de ribera i facilitar-hi camins”, diu.

tarragona presenta als fons europeus actuacions al francolí i l’anella verda

La convocatòria indica que els projectes han de tenir un pressupost d’entre dos i quatre milions d’euros. Per això, l’Ajuntament treballa amb una proposta que preveu intervencions en altres punts de l’Anella Verda, en l’àmbit forestal i a la franja litoral.

A la mateixa entrevista d’aquest dimecres, la consellera de medi ambient ha explicat que ja s’ha redactat el plec per poder licitar l’estudi sobre la qualitat de l’aire que, confia, serà “trencador”. Abans, però, caldrà superar-ne una tramitació “lenta” i un cop adjudicat l’encàrrec, els seus responsables hauran d’argumentar on es col·loquen els sensors per fer l’estudi de manera acurada.

Aquesta és una de les fites que la CUP reclamava des de fa temps i que ara li toca gestionar des del govern municipal.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra a Eva Miguel, on aborda altres temes de medi ambient i de l’àrea d’Habitatge.

Miguel: “Hem d’intentar recuperar l’espai natural de la plataforma del Miracle”

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here