18 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 28, 2024

El “joc de peces” de la Ciutat Judicial i la seu única de la Generalitat

Teresa Pallarés, abans de começar l’entrevista aquest dimecres a Ràdio Ciutat de Tarragona.

La conselleria de Justícia de la Generalitat presentarà “en breu” una “proposta clara” per a la ubicació de la Ciutat Judicial a Tabacalera o als terrenys inicialment previstos a la zona de Joan XXIII. Cal analitzar-hi “les necessitats d’espai i l’impacte econòmic” de les dues opcions.

teresa pallarés diu que “en breu” es presentarà la proposta pel fòrum judicial

Ho diu la delegada del Govern, Teresa Pallarés, en una entrevista aquest dimecres al ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona. Pallarés situa al costat del Fòrum Judicial un altre projecte en el “puzzle” d’equipaments que necessita el Govern de la Generalitat: una seu única per la delegació.

Aquesta “peça” és una de les “prioritats” de Pallarés per “facilitar l’accés de la ciutadania als diferents serveis del Govern de Catalunya” i per “gestionar millor i optimitzar els recursos públics”. El model nou de “districte administratiu”, implantat a Barcelona amb espais diàfans de diferents conselleries, seria un exemple a seguir a Tarragona.

la delegada prioritza que el govern disposi d’una sola seu per “optimitzar recursos”

En aquest llistat d’equipaments futurs i de terrenys disponibles podria entrar l’espai que ocupa avui l’antiga presó, a l’avinguda República Argentina. Es calcula que deixarà de tenir utilitat a finals de 2022, quan el nou centre penitenciari obert que s’està aixecant prop de Joan XXIII entrarà en funcionament, segons les previsions de la delegada.

Per tant, el Fòrum Judicial i la nova seu institucional del Govern entren en aquest “joc de peces” amb tres possibles ubicacions: Tabacalera, presó o al costat del futur centre penitenciari obert. En la decisió final resultarà rellevant “l’estalvi de costos” que pugui aconseguir l’administració catalana i el diàleg amb l’Ajuntament de Tarragona.

aviat es presentarà un altre projecte per la ciutat de repòs i vacances

En relació a la Ciutat de Repòs i Vacances, on la Generalitat va anunciar fa dos anys que s’ubicaria un alberg juvenil, Teresa Pallarés ha explicat que la consellera de Drets Socials Violant Cervera anunciarà en breu un projecte “molt interessant i en la línia del que s’havia previst, però amb altres vessants“. La delegada ha assegurat que s’està parlant amb l’alcalde Pau Ricomà i que hi ha un “compromís ferm” per donar sortida a aquest equipament.

A la mateixa entrevista, Pallarès parla -entre d’altres temes- de les futures actuacions a l’hospital Joan XXIII, la instal·lació de nous sensors en el marc del PLASEQTA i del futur del projecte Hard Rock.

Aquí la podeu recuperar íntegrament:

Pallarés: “El trasllat al nou centre penitenciari obert serà a finals del 2022”

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here