20.8 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 15, 2024

Jordi Fortuny: “Els pressupostos de 2022 no agradaran”

Jordi Fortuny, abans de començar l’entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.

Sincer, reconeix que els pressupostos municipals de 2022 “no agradaran”. Ho diu sense embuts Jordi Fortuny, primer tinent d’alcalde i conseller d’Economia i Serveis Generals de l’Ajuntament de Tarragona. La pèrdua d’ingressos per la plusvàlua, el rebuig a la proposta d’increment de les ordenances fiscals i la inflació desbocada dibuixen un panorama de “retallades”.

El conseller d’economia alerta de la “gravetat” del moment

Aquest dilluns, Fortuny ha passat pels micròfons del programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona, i ha explicat que vol negociar els pressupostos amb “els partits d’esquerra”: En Comú Podem i PSC. Creu que han notat “la gravetat” del moment i confia en una “acció de responsabilitat” que permeti aprovar-los abans de Cap d’Any.

“És millor tenir uns pressupostos nous, encara que no m’agradin, que prorrogar els d’aquest any, que seria tornar enrere”, afirma. “No m’agraden ni agradaran perquè seran dolorosos -subratlla-, no hem d’amagar la realitat”. Caldrà prioritzar l’atenció social i els serveis a la ciutadania: “No deixarem de fer coses, però la gestió pressupostària serà complicada”.

“caldrà fer retallades i les negociarem amb l’oposició”, diu

Pel que fa a les retallades, Fortuny afirma que seran “l’espai de negociació amb la resta de forces polítiques”. En el capítol d’inversions parla amb cautela perquè “no podem fer créixer el nivell d’endeutament“, però assegura que n’hi haurà per millorar l’espai públic.

El conseller d’ERC també ha parlat del projecte del Banc del Coneixement i la Ciència a l’edifici del Banc d’Espanya per mostrar-se crític amb la gestió del govern anterior, del PSC. “He pecat d’il·lús, perquè em vaig refiar del projecte que em va arribar i que no estava ben cimentat”. Per això afirma que “s’està reformulant i esmicolant en diferents fases” i que no volen fer passos en fals: “No volem iniciar obres que comencem amb 3 milions d’euros i acaben costant-ne 30”.

“en el projecte del banc d’espanya he pecat d’il·lús”

En la mateixa entrevista, Fortuny ha parlat de com serà el futur contracte de la neteja (que entrarà en vigor el 2023) i ha un fet un balanç “molt positiu” de la prova pilot amb contenidors tancats a Bonavista, el Serrallo i Cala Romana. Els resultats així ho indiquen: s’ha passat d’un 33% a un 55% en recollida selectiva. Aquest sistema s’estendrà a la resta de la ciutat.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra a Jordi Fortuny:

Fortuny: “Aquests pressupostos no agradaran”

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here