21.9 C
Província de Tarragona
Diumenge, juliol 14, 2024

Aguilar: “El vot als pressupostos el decidirem a Tarragona”

Carla Aguilar-Cunill, abans de començar l’entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona. Foto: cedida.

Mans obertes per parlar amb el govern dels pressupostos municipals del 2022, però molta incertesa a poc més de dues setmanes per acabar l’any. Així afronta En Comú Podem Tarragona les converses amb Esquerra Republicana i els seus socis per tirar endavant els números de l’any que ve. De moment, les dues parts només han mantingut una reunió de negociació.

els ‘comuns’ negocien amb esquerra els comptes municipals de 2022

L’equip de Carla Aguilar-Cunill fa 73 propostes als pressuposts de l’Ajuntament per un 2022 que considera “clau en la recuperació social i econòmica”. Segons ella, “ara no val la continuïtat”. L’increment en l’Institut Municipal de Serveis Socials el considera “correcte”, però creu que la despesa social hauria de pujar un 20% perquè “és factible”.

La portaveu d’ECP ha passat aquest dilluns pel programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona. Ha reconegut la “relació complicada” amb el govern de l’alcalde Pau Ricomà després de “l’expulsió” de fa sis mesos, quan s’hi van integrar Junts per Tarragona i la CUP.

CARLA AGUILAR RECLAMA A ricomà “CONSENSOS AMPLIS”

El qualifica de “govern estrany” per la confluència de “la dreta i els anticapitalistes amb un regidor no adscrit”. Hi troba a faltar un full de ruta, però valora en positiu que es parli d’“urbanisme feminista” (paraules del regidor Xavi Puig) o que es tiri endavant una campanya d’ajuts per rehabilitació de pisos destinats al lloguer social.

Nega que la seva decisió final en relació als pressupostos estigui condicionada pel suport dels ‘comuns’ als pressupostos de la Generalitat i pel suport d’ERC als pressupostos de Barcelona liderats per Ada Colau. “Nosaltres ho decidirem a Tarragona amb els militants i a partir de la proposta que ens facin”, afirma.

En tot cas lamenta uns discursos “massa catastrofistes” per part del govern municipal en relació als pressupostos de l’any vinent perquè “provoca por a la ciutadania”. Han de generar “il·lusió i confiança” i per això li reclama que busqui “consensos amplis” en aquest i altres temes clau de la ciutat com el futur POUM.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra:

Aguilar: “El govern de Ricomà no té full de ruta”

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here