10.3 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 23, 2024

‘Puertas abiertas’: retrat d’esperança després dels atemptats

 

Cayetana Guillén Cuervo i Ayoub El Hilali, actors del muntatge ‘Puertas abiertas’.

Novembre de 2015. És la nit dels atemptats a la sala Bataclan, a París, i el nucli de la ciutat queda tancat en una “operació gàbia” policial, que deixa milers de persones sense poder tornar a casa seva, als afores. Arran d’aquesta situació, i de forma espontània a través de Twitter, apareix el moviment #PorteOuverte (Portes Obertes).

Ciutadans de la zona centre s’ofereixen a acollir els que no poden tornar als seus domicilis, per tal que se sentin protegits durant unes hores. Aquest és el context real de l’obra ‘Puertas abiertas’, que arriba aquest dissabte 18 de desembre a les 20:30h, al Teatre Tarragona.

L’obra, dirigida per l’actor abel folk, s’inspira en la nit dels atemptats a París

La Julie, interpretada per Cayetana Guillén Cuervo, també ofereix casa seva. El seu convidat serà un jove àrab, el Pierre, interpretat per Ayoub El Hilali. Ella, en obrir la porta, sentirà una situació de por, de prejudici, després que “tothom sàpiga que hi ha un grup de joves àrabs matant per la seva ciutat”, explica el director de la peça, Abel Folk. Així és com comença l’obra i, al llarg d’aquesta, “els dos personatges intercanviaran opinions, sensacions, emocions, pors, humor, alegria i, fins i tot, amistat”, segons explica Folk al FET a TARRAGONA.

Emma Riverola va sentir la necessitat d’escriure una obra reflexiva sobre els fets

El text pertany a Emma Riverola, qui Folk defineix com una “escriptora molt entrenada amb una gran capacitat de ser concreta i concisa”. Després dels atemptats, va escriure diversos articles a El Periódico, però encara va tenir la necessitat d’anar més enllà. Va lliurar una obra de teatre a Folk perquè la dirigís, i ell reconeix que va al·lucinar amb la qualitat del text. A més, destaca que és un tema difícil de tractar des d’una postura no ressentida, però Riverola va ser capaç d’escriure una obra que obliga a la reflexió, sense voler alliçonar a ningú.

Folk: “Els dos personatges de l’obra es veuen abocats a l’entesa”

“És simplement això, un exercici d’entesa que els dos personatges de l’obra es veuen abocats a fer i que vol servir de mirall per la societat, que el públic s’hi senti reflectit”. Abel Folk explica que es remouen moltes coses “plorades, viscudes i patides”, però que tot acaba amb molta esperança. I és que l’obra posa sobre la taula un futur en comú, entre dos bàndols enfrontats, que pot ser molt feliç amb entesa i respecte.

La peça arriba aquest dissabte 18 a les 20,30h al Teatre Tarragona

El director Abel Folk convida els tarragonins a veure ‘Puertas abiertas’: “Una de les coses que mobilitza la gent a anar al teatre és veure la feina dels actors i els puc garantir que, en aquest cas, aquesta és espectacular”.

Gràcies a l’àrea de Cultura de l’Ajuntament disposem d’una entrada doble per regalar a un subscriptor/a del FET. Les persones interessades heu d’enviar un correu a l’adreça

subscripcions@fetatarragona.cat

abans de les 21 hores d’aquest dijous 16 de desembre. L’endemà farem públic el nom del guanyador/a.

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here