30.3 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 20, 2024

Figueras: “Em presentaré a la reelecció per completar el full de ruta”

La rectora Maria José Figueras, abans de l’entrevista d’aquest dilluns a Ràdio Ciutat de Tarragona.

Uns rètols a les entrades a les ciutats que acullen instal·lacions de la URV indicaran l’any que ve que són ‘municipi universitari’. Aquesta és una de les idees amb què treballa l’equip de govern liderat per la rectora Maria José Figueras per celebrar el 30è aniversari de la creació de la Rovira i Virgili a Tarragona, Reus, Vila-seca, Tortosa i El Vendrell.

la rectora, que aspira a un segon mandat, diu que han assolit un 80% del programa

En el cas de Tarragona, a més, es prepararà des del consistori un documental per recordar els 50 anys de l’arribada dels estudis de Filosofia i Lletres i Química a l’emblemàtic edifici de la plaça Imperial Tarraco.

Figueras ho ha explicat aquest dilluns en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona, on ha reiterat la seva intenció de presentar-se a les eleccions del proper mes de maig i optar a un segon mandat de quatre anys. Figueras és la rectora de la URV des de 2018.

figueras vol rètols amb el lema ‘municipi universitari’ a cada seu

“Hem completat més del 80% del nostre full de ruta -diu-, però ens queden coses per fer i tinc il·lusió per continuar”. Entre els objectius, apunta les obres de la nova Facultat de Ciència de l’Educació i Psicologia i una més gran inter-relació entre els campus universitaris, que ha quedat tocada per la pandèmia.

Probablement, a les eleccions de maig es presentaran altres dos candidats. Els noms que sonen són Josep Pallarès i Mercè Gisbert. Si es confirma, per primera vegada tres persones optarien a dirigir la universitat tarragonina i que caldria fer una segona volta dels comicis per triar entre els dos candidats més votats a la primera convocatòria.

“si no rebem més finançament, estarem en una situació penosa”

A la mateixa entrevista, i coincidint amb el nomenament del nou ministre d’Universitats, Joan Subirats, la rectora ha criticat per “massa intervencionista” la nova llei que havia presentat l’anterior ministre Manel Castells, i ha insistit en aquest missatge: “Sense més finançament per contractar més personal estem en una situació penosa“.

Figueras també ha explicat que han rebut 18 queixes per qüestions lingüístiques (l’assignatura s’imparteix en castellà quan s’havia anunciat als alumnes que es faria en català). Creu que hi ha “marge de millora”, però també considera que la xifra és petita en una comunitat formada per 14.000 estudiants.

Al llarg de l’entrevista, la rectora ha explicat els “avenços” en el projecte de la Vall l’Hidrogen Verd i els problemes de finançament per aplicar l’àrea 5G Camp de Tarragona. Tot això ho podeu escoltar a l’entrevista íntegre:

Figueras: “Estem en una situació de finançament molt penosa”

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here