14.8 C
Província de Tarragona
Dimarts, març 26, 2024

Viñuales: “El meu projecte és una Tarragona amb qualitat de vida”

Rubén Viñuales, abans de l’entrevista d’aquest dilluns a Ràdio Ciutat de Tarragona.

Porta deu mesos com a diputat del PSC al Parlament, però reitera que li agrada més “el fang” de la política municipal. No vol dir obertament que es presentarà a les primàries per ser candidat a l’alcaldia de Tarragona el 2023, però s’expressa com si ja hagués preparat un esbós de programa electoral.

el socialista reitera que li agrada més “el fang” de la política municipal

Aquest dilluns, en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona, Rubén Viñuales ha tirat pilotes fora sobre les primàries del seu nou partit que se celebraran “al febrer o març”, dient que “ara no és el moment, ja arribarà”. Però també ha remarcat que s’estima la ciutat i que hi té “una relació gairebé eròtica”.

“amb tarragona tinc una relació gairebé eròtica”

Viñuales -que fa un any va abandonar Ciutadans- valora “l’oposició seriosa i responsable” que està realitzant el grup municipal socialista i de cara al futur considera que el PSC ha d’aspirar a rebre “el vot de tothom, no només dels que es consideren socialistes”. Reivindica les polítiques socialdemòcrates, però en clau municipal diu que és més important “el projecte de ciutat”.

“el psc ha d’aspirar a rebre el vot de tothom”

I el seu projecte passa perquè Tarragona sigui “una ciutat amb qualitat de vida, on la gent hi vulgui viure”. Amb “bon clima, gastronomia, turisme, serveis, universitat, patrimoni…i això implica treballar bé en tots els àmbits municipals, des de l’urbanisme a la seguretat”, apunta.

Molt crític amb el govern de Pau Ricomà, el dirigent socialista no es vol mullar sobre si és millor opció prorrogar els pressupostos de 2021 o bé que l’alcalde presenti una moció de confiança si no obté el suport de la majoria del plenari: “Ja s’ho farà”, diu.

viñuales, partidari d’ubicar la ciutat judicial a tabacalera

D’altra banda, Viñuales -que fa les funcions de conseller de Justícia a l’ombra del govern alternatiu creat pel PSC- és partidari d’ubicar el Fòrum Judicial a Tabacalera: “Cal ser pragmàtic, es pot fer per fases, Tarragona ha perdut massa oportunitats i això no vol dir que en el futur a llarg termini pugui acollir el nou Museu Nacional Arqueològic”.

Afegeix que la construcció de la Ciutat de la Justícia “no ha d’estar condicionada a la venda de patrimoni perquè això la Generalitat no ha fet enlloc”, en referència als terrenys que ocupa l’antiga presó i que quedaran en desús quan obri el nou centre penitenciari obert.

El diputat socialista recorda els “greuges comparatius” que pateix Tarragona per la falta d’una seu centralitzada de Justícia i que l’actual dispersió de les oficines judicials costa 1.200.000 € cada any.

A l’entrevista s’han abordat altres temes d’interès. Aquí la podeu recuperar íntegrament:

Viñuales: “Vull una Tarragona on la gent hi vulgui viure”

 

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here