20.8 C
Província de Tarragona
Dissabte, març 23, 2024

La vella presó i les cooperatives, al ‘Fet’ 51

Imatge de la portada del número 51 de la revista FET a TARRAGONA amb un locutori de la vella presó, a punt de tancar. Foto: David Oliete.

El FET enceta aquest 2022 amb una portada dedicada a la vella presó de Tarragona, inaugurada el 1953 i a pocs mesos de tancar les portes per sempre. L’equipament penitenciari haurà tingut una vida de gairebé setanta anys, els darrers sis com a centre per a reclusos en tercer grau.

Hem volgut aprofitar aquesta circumstància per fer-hi una última visita. Una imatge de detall d’un vell locutori captada per David Oliete il·lustra la portada del número 51 de la revista. A l’interior trobareu un ampli reportatge amb més fotografies i un article de Fran Richart amb històries del passat i preguntes sobre el futur de l’edifici.

aquest dimarts 18 surt al carrer una revista amb una forta petjada social

Aquest és un dels continguts destacats d’una publicació que dedica vint pàgines del dossier a radiografiar un món força desconegut, en creixement però encara minoritari: els de les cooperatives. Hi trobareu una quinzena de col·lectius, amb gent jove al darrere i molta empenta, que treballen a favor d’una economia social i solidària.

El FET 51 es comença a distribuir entre els subscriptors a partir d’aquest dimarts 18 de gener. Coincidint amb la sortida al carrer, convoquem el mateix dimaerts a les 19h un acte de presentació de la revista a la sala El Magatzem de la Cooperativa Obrera. Obert a tothom i amb les mesures de distància i seguretat Covid.

acte de presentació a les 19h al magatzem de la cooperativa obrera

A l’acte hi participaran una àmplia representació de les cooperatives tarragonines, el director de l’antiga presó de Tarragona i altres protagonistes vinculats als continguts de la publicació.

Al FET 51 també trobareu:

Activistes en 280 caràcters. Un reportatge dedicat a analitzar la manera de fer d’un col·lectiu plural molt actiu a les xarxes: els Tuitaires Tarragonins.

Entrevista a Montse Nadal Roquet-Jalmar, biòloga i enòloga, pionera i referent en el món del vi, estretament vinculada al Priorat i la DO Tarragona.

Bàsquet en clau social. L’Associació Deportiva Torreforta impulsa diverses iniciatives per fer arribar l’esport als infants que tenen més dificultats per accedir-hi.

Les altres llavors de Rovira i Virgili. Els horts socials de la URV han esdevingut un projecte amb voluntat inclusiva i de compromís amb el desenvolupament sostenible.

Coincidint amb la sortida al carrer del número 51 de la revista, et convidem a fer-te subscriptor/a del FET per només 35€ l’any:

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

Així formaràs part d’una comunitat de més de 700 amics i amigues que aposten per un periodisme de qualitat a Tarragona. Et portarem la revista a casa i podràs participar de les activitats culturals exclusives que organitzem per als subscriptors.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here