13.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, març 4, 2024

Joan Negrié: “Tarragona ha d’apostar de cor per la cultura”

Joan Negrié. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Molt enfadat amb “les picabaralles polítiques” a l’Ajuntament de Tarragona que impedeixen disposar d’un nou pressupost per al 2022, Joan Negrié anuncia que el FITT d’aquest any serà “més reduït”. El director de la Sala Trono i del Festival Internacional de Teatre de Tarragona diu que no vol “posar en perill la salut dels treballadors per davant de l’èxit” del FITT.

el director de la trono diu que hauran de fer un festival de teatre més reduït

Es mantindrà a les dates d’estiu -entre el 31 d’agost i el 3 de setembre- però alerta que hi haurà menys grups i menys espectacles amb un pressupost idèntic. La Trono i el FITT han entrat en el primer modificatiu de crèdit aprovat a l’ajuntament i per tant, poden “anar fent”, en paraules del seu màxim responsable, però sense perspectiva d’augmentar i millorar l’oferta.

En una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona, Negrié ha qualificat de “vergonya” la falta d’acord pressupostari i ha demanat als polítics que, per una vegada, “parlin de cor” i plantegin “un discurs cultural de ciutat clar, sincer, de veritat”. Diu entendre les necessitats i “els forats que cal tapar” a Tarragona, però reclama una aposta rotunda per la cultura “que no s’ha produït mai fins ara”.

“és una vergonya la falta d’acord pels pressupostos”

“El problema és que no hi creuen”, afirma rotund després de recordar que l’any que ve la Trono farà 20 anys i el festival de teatre en complirà 10 i que ho volen celebrar amb una “cosa bèstia”. De moment, van fent propostes com la de crear vincles amb el comerç local. La campanya ‘Amics de la sala Trono’ permet als establiments convertir-se en mecenes de l’entitat i donar suport a la seva activitat cultural

Negrié fa aquestes reflexions en veu alta coincidint amb l’arrencada de la nova temporada a la Trono “amb molta comèdia”, que inclou dues produccions pròpies que presentaran a l’abril i al maig; muntatges amb temàtica de memòria històrica; la segona edició del cicle de dansa i els espectacles del Teatre Màgic. Aquí podeu consultar tota la programació de la temporada.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra:

Negrié: “Aquesta temporada és d’altíssima qualitat i de molta comèdia”

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here