22.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juliol 25, 2024

Inés Solé: “El pressupost prorrogat no posa en perill les prioritats socials”

La consellera de Serveis Socials, Cultura i Festes, Inés Solé, als estudis de Ràdio Ciutat. Foto: cedida.

La pandèmia de la COVID ha accelerat i cronificat les problemàtiques en matèria de serveis socials en tots els sentits. Des de l’Ajuntament de Tarragona, la consellera de Serveis Socials, Inés Solé (CUP), reclama més recursos econòmics i humans en aquest àmbit i alerta de la creixent demanda que hi ha a la ciutat. “Hem tingut un increment de gent jove demanant ajudes, un fet molt preocupant perquè si es cronifica vol dir que en tindrem el doble, però cada vegada també tenim més gent gran no acompanyada”, ha advertit Solé en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.

Solé reclama més responsabilitat a la generalitat en matèria social

Inés Solé reclama més subvenció del sensellarisme, la SAD i els extutelats sols, entre d’altres, per part de la Generalitat, a més d’un major acompanyament dels municipis i més personal per l’àrea de serveis socials. Segons un estudi de la incidència de la pandèmia fet per l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), durant aquests dos anys de pandèmia es van atendre 1.300 persones més, mentre que el nombre d’actuacions s’incrementava en 20.000, arribant a les 85.000.

recuperar la torreforta, un dels objectius per serveis socials

Entre les mesures de l’Ajuntament i les diverses taules d’entitats s’està mapejant el sector. L’objectiu és “fer una política pública que s’acosti a la realitat” perquè el context és pitjor del que mostren les xifres. Els equipaments de serveis socials -n’hi ha 7 a tota la ciutat- són un altre tema que la conselleria té entre mans: “Les persones que venen han d’estar en un espai de confort, no ho podem deixar tot a la qualitat de l’atenció”, segons Solé. La intenció passa per recuperar la Torre Forta pel Centre d’Intervenció Socioeducativa aquest mateix any i passar els Serveis Socials de Rambla Vella a l’antiga Facultat de Lletres de la plaça Imperial, a més de posar en marxa el nou centre de Sant Pere i Sant Pau.

Des del punt d’Assessorament Energètic es fa una tasca de pal·liació dels casos que els han arribat, així com prevenir que gent amb risc de patir pobresa energètica arribi a aquesta situació. “Volem construir alternatives a aquesta energia i posar contra les cordes els contractes amb les empreses que l’últim que els importa és si tenim llum o passem fred”, rebla la consellera de Serveis Socials.

“l’objectiu és un cicle cultural i festiu tot l’any”, diu solé

A tot això, segons Solé, els pressupostos prorrogats del 2021 ja s’estan aplicant en matèria social però “no canviem gens el full de ruta, els objectius i l’horitzó estan clars”. “Haurem de fer mans i màniques per incrementar el pressupost allà on calgui, però les nostres prioritats no estan en perill“, diu la consellera de la CUP.

Pel què fa a cultura, tancant una setmana intensa, la també consellera de Cultura i Festes assegura que “no s’ha deixat de fer res, els tempos han canviat i les coses es fan diferent“. Preguntada pel festival d’estiu, Solé ha assegurat que no perilla, així com tampoc ho fan les Festes de Santa Tecla i Sant Magí o el Concurs de Castells, però que tot depèn dels modificatius de crèdit: “Això fa que haguem de treballar amb un calendari més detallat i menys concreció”. L’objectiu del govern municipal és un cicle cultural tot l’any, i no pas “períodes que no ajuden a generar una política cultural com un servei públic.”

Recupereu aquí l’entrevista íntegra:

Solé: “Els tempos han canviat i són incerts, però apostem per la cultura”

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here