22.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juliol 25, 2024

Antoni Peco: “Volem reeditar la coalició dels comuns i Podem”

Antonio Peco, coordinador de Catalunya en Comú a Tarragona. Foto: cedida.

El coordinador de Catalunya en Comú a Tarragona, Antoni Peco, aposta per recuperar la confiança del seu espai i reparar errors i discrepàncies internes que hi ha hagut al llarg d’aquest mandat en el si de la coalició amb Podem. “La nostra intenció és seguir treballant sumant els dos partits perquè és un espai necessari a la ciutat, el que té més cura de la gent“, ha dit Peco en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.

aposta per recosir l’espai després de les discrepàncies internes

En aquest sentit, reeditar la coalició de Podem amb Catalunya en Comú de cara a les municipals de 2023 és “totalment factible”, mentre que el coordinador atribueix les desavinences internes al desconeixement de la novetat: “És una coalició nova i hem pagat algunes inexperiències importants que no s’haurien de repetir”. Peco no creu que s’hagin malbaratat els resultats aconseguits el 2019 i reconeix que no s’ha assolit tot allò que desitjaven però valora positivament que s’hagin posat sobre la taula temes socials, feministes, de benestar animal, habitatge i urbanisme.

Sobre els pressupostos que no s’han aprovat, Antonio Peco lamenta la divisió entre els partits de la coalició, apunta que la consellera Carla Aguilar hauria “vulnerat els estatus” i rebla: “Si hi ha un mandat s’ha de respectar, hem de complir les nostres pròpies normes”. No expulsaran Aguilar del partit arran d’això però n’han posat al corrent la direcció nacional i creu insuficients les “excuses” que va utilitzar la consellera per no votar a favor dels pressupostos.

Creu que Aguilar ha vulnerat els estatuts però que no els pertoca a ells fer-la fora del partit

Per tot plegat, i de cara a les eleccions municipals del maig de 2023, el coordinador de Catalunya en Comú vaticina que l’electorat no els castigarà per les contradiccions internes i públiques: “Estem reconeixent que ens podem equivocar, que tenim camí per millorar, i això altres partits no ho han fet”. Assumeix que hi ha hagut errors “greus” en el funcionament de l’aliança, com “un membre que s’ha transfugat, ens ha traït” (en referència a Hermán Pinedo) però que, en el cas d’Aguilar, no és una traïció sinó “posicionaments diferents”.

El proper cap de llista a les municipals l’ha d’escollir la militància, i Peco no descarta que Aguilar repeteixi o, fins i tot, presentar-se ell, una opció que de moment no s’ha plantejat. “En aquests moments hi ha una situació complicada perquè es recuperi la confiança, estem pensant en refer aquest espai”, assegura Peco. “Tenim un any per crear noves expectatives i il·lusions, el nostre espai està bastant consolidat”, fa el coordinador, que també es mostra preocupat per una possible entrada de l’ultradreta a l’Ajuntament.

L’entrevista íntegra es pot recuperar aquí:

Peco: “Podem i En Comú Podem seguirem treballant junts”

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here