13.2 C
Província de Tarragona
Divendres, febrer 23, 2024

La primera temporada teatral d’una nova etapa

Els tècnics que han produït la temporada de primavera amb algunes de les companyes i col·lectius participants i la consllera Inés Solé. Foto: Tjerk van der Meulen

No som temps fàcils. L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona afronta una nova etapa a nivell tècnic amb una pròrroga pressupostària que genera moltes incerteses i obliga a reduir programacions. La temporada teatral de primavera n’és una prova: han ajustat dies i propostes, i han buscat “fórmules imaginatives” amb les companyies per dissenyar-la amb 90.000 euros, molts menys dels 140.000 previstos inicialment.

un nou equip de tècnics municipals prepara l’oferta d’arts escèniques

Malgrat els inconvenients, la nova temporada és rellevant perquè és la primera que produeix un equip de tres tècnics del consistori (Guillem Rius, Cristina Reig i Xavi Callau). Representen una etapa de renovació que lidera una altra persona de la casa, Toni Martí, com a nou cap de gestió cultural després d’una llarga trajectòria a l’àrea de Joventut.

els pressupostos prorrogats obliguen a reduir espectacles

Aquesta redistribució interna de Cultura donarà fruïts d’aquí un temps. Hi ha idees per renovar i impulsar el sector, però el context polític no ajuda. De moment, salven la temporada de primavera amb 17 espectacles musicals, 10 funcions teatrals, 4 propostes destinades al públic infantil i familiar, i una programació especial de dansa.

Bodas de sangre.

La temporada arrencarà divendres 4 de març amb òpera: Don Pasquale amb els Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès. Entre els noms propis destaca Pau Riba (1 d’abril) però hi ha molta varietat: Bodas de sangre i altres espectacles de flamenc, el Rèquiem de Verdi, El Llac dels cignes, Les quatre estacions de Vivaldi amb la Franz Shubert Philarmonia, un espectacle de màgia especialment creat pel Teatre Tarragona, Los Santos Inocentes o El Pot Petit.

disset propostes musicals i deu funcions teatrals

I tot això combinat amb moltes propostes de talent local: Stromboli Jazz Band, Zona Zàlata, Rambla Music, Atenea, la Banda Unió Musical i les companyies de dansa de la ciutat, entre d’altres. Tota la programació la podeu consultar aquí

Pau Riba.

La nova etapa de l’àrea de Cultura es deixa notar en altres aspectes: en les properes setmanes s’engegarà la campanya ‘Digue’s la teva’ per recollir valoracions de la ciutadania. D’aquesta manera, els espectadors que assisteixin a les funcions podran valorar la seva experiència a partir de diferents aspectes com ara l’espectacle que hagin vist, l’atenció rebuda o la qualitat i confort de l’equipament. També podran fer propostes de quins espectacles els agradaria veure als Teatres de Tarragona.

l’ajuntament demanarà la valoració dels espectadors

La nova temporada d’arts escèniques arrenca en un context polític i econòmic complicat. El proper mes de març es portaran a plenari modificatius de crèdit per dotar de diners cites tan importants al calendari festiu i cultural de Tarragona com són: Festival d’Estiu, Sant Magí, Santa Tecla i Concurs de Castells. Ara no en tenen ni un duro!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here