27.4 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 9, 2024

Alginet: “Alguns municipis ja activen les reserves d’aigua per la sequera”

El president del Consorci d’Aigües de Tarragona, Joan Alginet, amb Ricard Lahoz, abans de l’entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.

Hi ha preocupació per la sequera persistent, però no hi ha risc de desabastiment de l’aigua que gestiona el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) amb ajuntaments i empreses. Aquest és el missatge que trasllada el president de l’ens, Joan Alginet, després de reconèixer que “alguns municipis ja han activitat les seves reserves per poder garantir una situació normal” a les seves respectives localitats.

el president del consorci diu que no hi ha risc de desabastiment

Cada consorciat -més de 60 pobles i ciutats i 25 indústries- té una capacitat de consum determinada i després unes reserves, també pactades amb el CAT, que pot fer servir en cas de necessitat. I aquesta eina l’han començat a utilitzar alguns ajuntaments. I és que, si no plou de manera important en les properes setmanes, “caldrà estar amatent en el pic de l’estiu -entre juny i agost- als municipis turístics que multipliquen la seva població”. El cas de Tarragona ciutat és diferent per l’alta capacitat dels seus dipòsits.

a la canonada principal s’instal·larà fibra òptica

Alginet ha fet aquestes reflexions en veu alta aquest dimecres al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat. El president del CAT ha anunciat dues inversions importants per evitar que es repeteixin els dos últims incidents greus a la canonada principal: la instal·lació de fibra òptica al llarg dels seus 85 km i la construcció d’una variant de 375 metres a l’Ametlla de Mar per esquivar “un punt negre” de la canonada.

es construirà una variant per evitar un punt negre

La fibra òptica és un “projecte innovador” amb un cost de 7 milions d’euros i serà una realitat durant el primer semestre de 2023. “Ens permetrà fer un seguiment continu per oferir garanties“, afirma Alginet. La variant de la canonada “en forma d’U gran”, es construirà per via d’urgència i estarà enllestida a inicis d’aquest proper estiu.

Pel que fa al consum de l’aigua del Consorci, el 2021 es va produir un increment del 10% de mitjana en relació a l’any anterior, però molt més alt per part de les indústries (22%). Tot i així, no s’arriben als nivells del 2019, abans de la pandèmia.

“El CAT té uns límits i caldrà analitzar amb molta cura possibles ampliacions, que s’hauran de justificar molt bé”, afirma Alginet, que recorda que l’aigua s’agafa de l’Ebre i que és un recurs escàs. Alginet, fill de Deltebre, és president del Consorci des del passat mes de novembre.

Aquí podeu escoltar i veure l’entrevista íntegra:

Alginet: “Tenim reserves per garantir l’aigua a tots els municipis”

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here