23.5 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 9, 2024

Música per respondre a la guerra

Alexei Volodin actua divendres amb la Franz Schubert Filharmonia

Un compositor rus: Txaikovski. Un solista convidat rus: Alexei Volodin. I una reivindicació musical local en contra dels atacs russos a Ucraïna. El concert d’aquest divendres, de la mà de la Franz Schubert Filharmonia, vol homenatjar les víctimes del conflicte armat, amb un dels “hits de la temporada”, en paraules del seu director, Tomàs Grau.

La Franz Schubert Filharmonia porta un nou concert aquest divendres al Teatre Tarragona

Es tracta del primer concert de la primavera per la Franz Schubert Filharmonia. La part inicial mostrarà l’estil diferent del concert per a piano i orquestra número dos de Brahms, una proposta amb quatre moviments, quan normalment en tenen tres. A més, comptarà amb el pianista convidat Alexei Volodin, reconegut en l’àmbit internacional i que s’ha manifestat públicament contra Putin i la invasió d’Ucraïna.

el pianista rus alexei volodin es declara contrari a la invasió d’ucraïna

A la segona part, la simfònica tarragonina interpretarà la simfonia número cinc de Txaikovski, una proposta bastant reconeguda entre el públic, gràcies a un dels seus temes, que es repeteix durant tot el concert. El director de la formació l’ha definit com una “proposta referent en la història de la música.” La tria, sobretot pel que fa a Brahms, ve fonamentada perquè es tracta d’un concert que encara mai han interpretat a Tarragona. Així, el seu desig principal és que el públic tarragoní pugui, per fi, gaudir-lo en directe.

L’actuació pretén ser un granet de sorra en la lluita contra el conflicte armat

Des de l’orquestra Franz Schubert Filharmonia admeten trobar-se en un bon moment, després d’haver iniciat una nova etapa amb el canvi de nom, la fidelització d’alguns músics i les col·laboracions amb solistes reconeguts mundialment. Més concretament, Grau l’ha definit com un projecte amb una “salut de ferro” a nivell artístic.

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here