Advertisement Advertisement
15.6 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 2, 2023

Eva Miguel: “En un any tindrem el projecte executiu per enderrocar la plataforma”

Eva Miguel, regidora de Medi Ambient i Habitatge, abans de l’entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.

El Consell Municipal de l’Habitatge començarà a caminar el proper 30 de març. Serà “l’ens fiscalitzador” de les polítiques que faci l’Ajuntament de Tarragona en aquest àmbit. Hi participaran tots els agents implicats, des de la càtedra d’Habitatge de la URV fins a la PAH i el Sindicat de Llogateres passant per la Cambra de la Propietat Urbana i els partits polítics.

“no hi haurà excuses per frenar el projecte del miracle”

“Serà sobirà per marcar les prioritats en un moment crític com l’actual”, afirma Eva Miguel, regidora d’Habitatge i Medi Ambient en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat. El Consell és un òrgan que surt del Pla Local de l’Habitatge, “un full de ruta” que marca els eixos d’actuació en els propers 4 anys.

De moment, Miguel creu que l’Ajuntament podrà adquirir un total de 28 pisos -ja n’ha adquirit 17- abans que acabi el mandat gràcies a una partida d’1’5 milions d’euros. També hi ha el programa d’ajuts a la rehabilitació per destinar habitatges al lloguer social, que ja ha aconseguit 30 visites a particulars interessats. Són ajuts que subvencionen el 100% de l’obra.

“el consell de l’habitatge serà un ens fiscalitzador”

Sobre la decisió del Tribunal Constitucional de tombar part de la Llei catalana de l’Habitatge, Miguel l’ha criticat durament, però s’ha mostrat prudent sobre els efectes que pot tenir a Tarragona: “Està per veure”.

En la mateixa entrevista, la consellera de Medi Ambient ha explicat el projecte ‘Green Belt 26’ que es presenta als fons Next Generation. El projecte marca les polítiques a seguir per renaturalitzar molts espais de l’Anella verda i blava i “lluitar contra la crisi climàtica”. Això també inclou el desmuntatge de la plataforma del Miracle.

“volem adquirir 28 pisos per a lloguer social”

En relació a aquest espai, Eva Miguel diu que ja s’hi està treballant a nivell intern municipal (enginyeria, mobilitat, medi ambient…): “El govern té clar que hem d’anar per aquest camí, podem disposar de fons europeus per materialitzar l’enderrocament i abans que acabi aquest mandat en tindrem el projecte executiu. Així, després de les properes eleccions no hi haurà excuses per no tirar-lo endavant”.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra a Eva Miguel:

Miguel: “El Pla Local d’Habitatge ha de ser un full de ruta”

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here