Advertisement Advertisement
24.1 C
Província de Tarragona
Diumenge, octubre 1, 2023

Cruset: “La ZAL marcarà un abans i un després pel territori”

Josep M. Cruset, president de l’APT, abans de l’entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.

La guerra a Ucraïna no tindrà efectes directes al Port de Tarragona. Aquesta és la idea central que vol transmetre el seu president Josep Maria Cruset gairebé un mes després de l’esclat del conflicte bèl·lic. “Estem en un any de certa normalitat des del punt de vista dels tràfics i la logística”, afirma tot i que es mostra prudent a l’hora de preveure si al 2022 es podran repetir les xifres del 2021 de més de 31 milions de tones transportades.

“la guerra a ucraïna no tindrà efectes al port de tarragona”

La guerra tampoc afectarà el pla d’inversions estratègiques. No hi ha canvis de calendari en l’execució d’obres, entre les quals destaca la ZAL (Zona d’Activitats Logístiques) que ha d’estar enllestida a finals de 2023, amb la urbanització dels terrenys (un milió de metres quadrats) i les dues connexions amb l’autovia de Salou. “La ZAL suposarà un abans i un després en l’impacte econòmic per al territori”, remarca Cruset. “Calculem que es puguin crear 3.000 nous llocs de treball directes i indirectes”.

De manera paral·lela es treballarà en el desenvolupament d’un espai verd protegit de 37 hectàrees: s’hi farà la restauració amb una gran llacuna i formarà part de la Xarxa Natura 2000. “Serà la quarta zona humida de Catalunya en extensió”, apunta el president del Port en una entrevista aquest dilluns al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat.

“tindrem la quarta zona humida de catalunya en extensió”

Pel que fa a la temporada de creuers, el president de l’APT creu que no es veurà afectada pel conflicte bèl·lic a Ucraïna: preveuen uns 58.000 passatgers, la majoria a l’octubre, fora de la temporada alta d’estiu, i que les xifres millorin clarament l’any vinent.

A la terminal de creuers del moll Balears ja començarà a operar Global Ports amb unes instal·lacions provisionals i de cara al 2023 construiran un nou edifici per fer de terminal de passatgers de més de 3.000 m2 amb una inversió privada de 5,5 milions d’euros.

el president aragonès inaugura divendres la seu institucional del port

A la mateixa entrevista, Cruset ha anunciat que el president de la Generalitat Pere Aragonès inaugurarà aquest divendres 25 de març la restaurada seu institucional del Port, on ja hi treballen també els serveis de Port Control i Salvament Martím.

Les dues plantes de l’edifici destinades a oficines de lloguer per a altres empreses tenen una alta demanda. “Han de ser organitzacions que no prestin servei a la pròpia Autoritat Portuària”, ha indicat el president.

Aquí podeu recuperar íntegra l’entrevista:

 

Cruset: “No preveiem un impacte directe al Port pel conflicte d’Ucraïna”

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here