12.7 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 22, 2024

Aregio: “Tenim a punt el projecte de la Muntanyeta a Bonavista”

Joan Aregio, abans de l’entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.

El projecte de nova residència de la Muntanyeta a Bonavista es presentarà en breu a una convocatòria de fons Next Generation. El projecte executiu està enllestit després d’haver refet l’original i compta amb la llicència d’obres. Si els diners europeus arriben, les obres podrien durar un màxim de dos anys, en paraules de Joan Aregio, gerent de l’àrea social de la Xarxa Santa Tecla.

la residència per a discapacitats optarà als fons next generation

Aregio ha explicat aquests i altres detalls en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat. La Xarxa Santa Tecla acull la Fundació la Muntanyeta des de novembre de 2020 i en aquest període ha ordenat la primera proposta tècnica de nova residència a Bonavista (destinada a 60 persones amb discapacitat) i ha buscat la complicitat de la Generalitat i l’Ajuntament.

l’equipament acollirà 60 persones i costa més d’11 milions d’euros

En una reunió recent amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, es va acordar que aquest projecte sigui “prioritari” en la convocatòria dels Next Generation. El pressupost de l’equipament supera els 11 milions d’euros, dels quals més de 6 ja els aporta la Xarxa. I ara confien que la resta es pugui finançar amb aportacions europees.

Aregio també ha explicat que s’ha avançat en la “regularització administrativa” per tal que a finals d’aquest any la Fundació la Muntanyeta (centrada en persones amb paràlisi cerebral) estigui acreditada com a titular de tots els serveis que s’hi presten. Cal recordar que el centre el gestionava des de 1981 l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral (APPC).

la muntanyeta està sota el paraigua de la xarxa santa tecla des de fa més d’un any

El projecte de Bonavista simbolitza la presència cada cop més gran de la Xarxa Santa Tecla en l’àmbit social i ajudant els col·lectius més vulnerables. Sota el seu paraigua operen la Fundació Estela (acaben d’inaugurar una llar residència al centre de la ciutat amb 24 places) i la Fundació Casa Sant Josep, amb 36 nois i noies menors d’edat sota tutela del Govern en un equipament situat a Estanislau Figueras.

També gestionen 3 pisos per a 10 extutelats i un altre habitatge per a menors no acompanyats amb l’objectiu que assoleixin plena autonomia al més aviat possible. I s’encarreguen de les adopcions i els acolliments temporals familiars.

Aquí podeu recuperar íntegra l’entrevista a Joan Aregio, on també parla de l’atenció a la ent gran i d’altres temes socials que gestiona la Xarxa Santa Tecla:

Aregio: “Bonavista comptarà amb una llar-residència de paràl·lisi mental”

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here