18.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

La reivindicació d’un flamenc fort en els silencis

La ‘bailaora’ Beatriz Figueras actua dissabte 2 d’abril al Teatre Tarragona.

Parar atenció en els detalls de l’escenografia, en els recursos audiovisuals i en les transicions entre peces, mentre es mostra que la força del flamenc també pot expressar-se a través del silenci. Aquest és el propòsit principal de l’espectacle Flamenco Life 2.0, de la Companyia Beatriz Higueras, que es podrà veure aquest dissabte 2 d’abril, a dos quarts de nou del vespre, al Teatre Tarragona.

beatriz higueras actua dissabte 2 d’abril al festival Sona Flamenc

Beatriz Higueras és una ‘bailaora’ vendrellenca que va néixer i créixer en una casa amb molta sensibilitat per la música. “Vaig tenir molta sort que els meus pares sentien una afició especial pel flamenc i sempre he respirat art”, diu la mateixa Higueras. De fet, assegura sentir-se molt afortunada d’haver crescut entre els “quejíos” de la seva mare.

La seva carrera flamenca va començar al Vendrell, a la casa cultural que van fundar els seus pares. Amb el temps, va necessitar escalar més esglaons en la seva formació i va decidir marxar a Sevilla. Allà va rebre classes durant cinc anys i va formar una petita companyia amb la qual ha creat un grapat d’espectacles. Actualment, viu al Vendrell i imparteix classes de flamenc al mateix municipi, i també a Vilanova i la Geltrú i a Tarragona.

Higueras s’ha format professionalment en ball flamenc i ara n’és professora

La seva forma d’entendre el flamenc, com a vessant artístic, passa per una mirada vocacional, de treballar amb respecte, constància i amor per allò que fa. Reconeix que sempre hi ha temporades dolentes, i que és en aquests moments on apareix la disciplina i, en conseqüència, els bons resultats. “Sobretot ara, amb la situació social que vivim”, afegeix.

Flamenco Life 2.0 és un espectacle amb una base tradicional, que no té fil conductor, però que parla de l’habilitat màgica que té el flamenc per expressar emoció a través dels tres codis elementals: el ball, el toc i el cant. La peça proposa una visió innovadora i vol mostrar que aquesta disciplina no sempre és bruta i contundent, que també és elegant i que no només hi ha un mode de viure-la i representar-la. “Un silenci pot simbolitzar molta més força que un aplaudiment fàcil”, explica Higueras.

L’espectacle posa en relleu els tres pals de la disciplina: el ball, el toc i el cant

Per la seva actuació al Sona Flamenc, d’una hora de durada, hi haurà sobre l’escenari un parell de cantadors, dos guitarristes, una viola i dos balladors. Fins ara, la crítica sempre ha estat positiva, i de Tarragona esperen un teatre ple i amb moltes ganes d’emocionar-se. Malgrat la reivindicació dels silencis, Higueras reconeix que no hi ha res amb més valor pels artistes que els aplaudiments del seu públic.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here