16 C
Província de Tarragona
Divendres, maig 17, 2024

Maria Mas: “Totes les químiques hauran de complir uns estàndards de seguretat”

Maria Mas, directora gerent de l’AEQT, a Ràdio Ciutat de Tarragona

L’AEQT (Associació Empresarial Química de Tarragona) ha determinat “uns estàndards de seguretat que hauran de compartir tots els associats”. Les pròpies companyies han identificat els punts clau de seguretat, per damunt del que marquen les normatives de les administracions, i ara una empresa externa especialitzada farà una auditoria del sector.

La directora gerent de l’AEQT, Maria Mas, ha anunciat aquest dilluns en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat, que ja han seleccionat l’empresa que farà aquest treball d’avaluació (no n’ha volgut revelar el nom encara). També ha explicat que han demanat a una companyia associada que es presenti com a “voluntària” per ser avaluada i començar a “posar fil a l’agulla”. L’objectiu és disposar dels primers resultats a finals d’aquest 2022.

la gerent de l’aeqt reconeix que el sector està “tocat” per la crisi energètica

Dos anys després de l’accident mortal d’IQOXE, la patronal química fa un nou pas endavant per incrementar els nivells de seguretat de les seves plantes. “La majoria segur que estaran per damunt dels estàndards que hem definit, però les empreses que no hi arribin hauran de fer un pla i adaptar-s’hi. Totes les companyies hem de complir aquests mínims”, insisteix Mas.

En la mateixa entrevista, la gerent de l’AEQT des de fa un mes i mig ha reconegut que el sector està “tocat” per la crisi energètica derivada de l’escalada del preu de l’electricitat. “S’han reduït produccions en algunes plantes i pot anar a més, si no s’atura l’increment de costos”, adverteix.

no preveu, de moment, tancaments de plantes

“Ara per ara, no contemplem un escenari de tancament d’alguna planta, però si la situació continua igual durant mesos es podria arribar a produir i seria la primera vegada que succeeix al polígon de Tarragona”, afirma. Això suposaria també la reducció de llocs de treball. Però l’AEQT confia que les mesures adoptades pel govern espanyol ajudaran a aturar la crisi energètica.

Mas s’ha queixat que encara no està resolt el tema de les xarxes tancades, que “ajudaria a reduir la factura energètica en un 20%” i que no hi ha novetats sobre altres infraestructures com la del tercer fil que en principi ha d’estar enllestida a finals de l’any que ve.

Aquí podeu recuperar íntegra l’entrevista a Maria mas, on també fa previsions pel sector químic per aquest 2022:

Mas: “El 2022 serà pitjor que els 2 anys de pandèmia”

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here