28.6 C
Província de Tarragona
Dijous, juliol 11, 2024

Boada: “Tarragona necessita un centre d’urgències d’atenció primària”

Sergi Boada, president del Col·legi de Metges de Tarragona. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

La ciutat de Tarragona necessita un CUAP (Centre d’Urgències d’Atenció Primària) per descongestionar els hospitals i donar millor resposta als pacients. Reus i Salou compten amb un centre sanitari d’aquestes característiques i, incomprensiblement, és una mancança greu a Tarragona.

el nou equipament ajudaria a descongestionar els hospitals

El president del Col·legi de Metges, Sergi Boada, pren la iniciativa per impulsar socialment i políticament la creació d’un CUAP a la ciutat, que serviria per atendre dos dels cinc graus d’urgències, els menys greus, el 4 i el 5. “És un equipament necessari que ens ajudaria a descongestionar les urgències dels hospitals”, afirma Boada en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona.

el col·legi de metges impulsa el projecte i busca el suport polític

Un pla elaborat el 2017 ja preveia aquesta necessitat, però de moment no s’ha dut a terme. Superada l’etapa més crítica de la pandèmia, el Col·legi de Metges considera que ara és el moment de posar aquest tema damunt la taula. Hi ha dues possibilitats: crear de zero un nou equipament o dotar algun dels centres de primària ja existent amb el personal i els recursos suficients per atendre “les urgències menys greus” les 24 hores del dia.

La junta encapçalada per Boada va plantejar aquesta necessita fa uns dies al conseller de Salut Josep Maria Argimón, que s’hi va mostrar “receptiu”. El Col·legi de Metges “està per impulsar totes aquelles necessitats que requereixen la unió dels partits polítics”, segons el seu president. I el cas del CUAP n’és un exemple clar. Per tant, el tema podria arribar aviat a l’ajuntament de Tarragona.

“joan xxiii ha de tenir una cartera de serveis similar a un hospital gran de barcelona”

En la mateixa entrevista, Boada valora d’aquesta manera el nou hospital Joan XXXIII: “El projecte està bé, però hem d’aspirar a que aquest hospital tingui el major nombre d’especialitats, una cartera de serveis el més àmplia possible, a un nivell similar al d’un dels grans hospitals de Barcelona”. Fent un símil amb el futbol, conclou: “A més de comptar amb un estadi bonic i grans professionals, hem de poder jugar a la Champions”.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra a Sergi Boada:

Boada: “A Tarragona ens falta un centre d’urgències d’atenció primària”

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here