8.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

Amèlie, simplement una gran maga

La maga Amèlie en un dels seus espectacles de màgia visual. Cedida.

Connectar amb l’espectador, amb la intenció que torni a creure, s’il·lusioni i se senti altre cop en connexió amb els seus somnis i motivacions. Aquesta és la filosofia de la maga Amèlie, qui aquest divendres 8 d’abril ofereix el seu espectacle ‘Simplemente magia’ a la Sala Trono en el marc del 16è Festival Teatre Màgic.

Amèlie actua a la sala trono aquest divendres 8 d’abril

“La màgia va arribar tard a la meva vida”, diu l’Amèlie en una entrevista amb el FET. Explica que abans de dedicar-se a aquest món era tècnica d’esports a l’Ajuntament de Madrid, la ciutat que l’ha vist créixer. Impartia classes de natació i condicionament físic i jugava a bàsquet. Malgrat tot, no va veure un futur professional clar en el món de l’esport i va començar-se a interessar per les arts escèniques.

l’espectacle forma part del festival teatre màgic

Recorda que, quan tenia vint anys, anava sovint a una sala de la capital espanyola on es feien espectacles de màgia, i va quedar tan fascinada que s’hi va voler endinsar. Admet que mai va plantejar-se “arribar a ser artista”. Des del 2014, però, es pot permetre viure exclusivament de la màgia, també emocionalment parlant.

Amèlie aposta per una màgia visual molt clàssica. Cedida.

Quan li pregunto per la seva formació com a maga, bromeja amb un “agafes un tren i marxes fins a Hogwarts”, i ho recondueix dient que, actualment, aprendre’n és relativament fàcil, gràcies a l’ajuda d’internet. Quan ella va començar, fa més de vint anys, només hi havia dues societats màgiques a Madrid. En el seu cas, es va inscriure en totes dues, va rebre classes a la sala Houdini i, també, va estar a la Gran Escuela de Magia Ana Tamariz, durant un any.

amèlie aposta per la màgia visual i s’adreça a un públic familiar

Amb tot, reconeix que encara ara conserva en els seus espectacles tots aquells trucs que va aprendre als inicis, i que els jocs de màgia clàssica són els que sempre l’han fascinat més. La corda que es trenca i es recompon, els cèrcols xinesos, l’aparició de coloms i, sobretot, la manipulació. Creu que el fet que no hi hagi tecnologia pel mig, i que tot depengui de la destresa i del bon fer del mag, fa que sembli que no hi ha truc.

La màgia d’Amèlie es basa en les rutines visuals. L’espectador només ha de mirar. No cal que intel·lectualment estigui molt actiu, sinó que l’efecte es basa en el joc amb un impossible per l’ull humà. Es dirigeix a un públic familiar, on “el nen es veu atrapat per una sèrie de coses que succeeixen a l’espectacle, allò visual, els colors, la música i l’escenografia, mentre que l’adult, d’una forma intel·lectual, entén perfectament l’impossible”, exposa.

vol ser un referent de les dones al món de l’il·lusionisme

Com a dona amb un paper protagonista dins del món de la màgia explica que els homes encara són majoritaris en els espais professionals del gremi i, per aquesta raó, ella se sent responsable d’esdevenir referent i exemple per totes aquelles nenes que s’hi vulguin dedicar. Per l’Amèlie, els esforços han de concentrar-se en donar visibilitat. Perquè magues n’hi ha moltes, però cal que se’ls ofereixi un altaveu i l’oportunitat de ser un punt de referència.

Amèlie reivindica el paper de la dona protagonista en el món màgic. Cedida.

Quan parla de visibilitat no pot obviar el Festival Teatre Màgic. Recorda emocionada que va ser el seu impulsor, el Mag Gerard, qui fa molts anys va apostar pel seu talent i li va donar una primera oportunitat. En aquesta línia, diu que es tracta d’una trobada referent a la península, pel fet que any rere any aconsegueix reunir artistes internacionals de molta qualitat, amb una programació molt variada.

Obsequi per als subscriptors del FET

L’espectacle ‘Simplemente Magia’ d’Amèlie es representa aquest divendres 8 a les 20,30h a la sala Trono. Gràcies als organitzadors del festival, disposem de dues entrades dobles per regalar als subscriptors del FET.

Les persones interessades heu d’enviar un correu a l’adreça

subscripcions@fetatarragona.cat 

abans de les 21 hores d’aquest dimecres 6. L’endemà contactarem amb les dues persones afortunades amb el sorteig.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here