19.8 C
Província de Tarragona
Divendres, maig 24, 2024

Puig: “Les obres en marxa demostren que podem governar sense nou pressupost”

El tinent d’alcalde de Territori i Mobilitat, Xavi Puig, abans de l’entrevista d’aquest dimecres a Ràdio Ciutat de Tarragona.

“Governem el millor que podem i les obres en marxa o en projecte demostren que es pot governar la ciutat, encara que no s’hagi aprovat un nou pressupost”. Ho diu el conseller de Territori i Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona. “Ara bé, qui perd és la ciutat. Si tinguéssim pressupost encara podríem fer més coses“, afegeix. “Algú de l’oposició hauria de tenir l’elegància d’abstenir-se per permetre uns comptes expansius i impulsar nous projectes”.

el regidor d’urbanisme detalla els projectes que donen més importància al vianant

Puig ha fet aquesta valoració política després de repassar amb detall a l’entrevista d’aquest dimecres al programa ‘Bon dia Tarragona’ algunes de les moltes obres en marxa o amb projecte avançat que tenen “la lògica de donar més importància al vianant”:

La transformació del carrer Canyelles es farà en els propers quatre mesos: “Serà la porta d’entrada a l’Illa Corsini, un espai alhora de pas i per quedar-s’hi, amb bancs, vegetació i punts d’ombra”. Més endavant seguiran altres intervencions a la zona “com una taca d’oli” i que també afectaran el Fòrum de la Colònia i els carrers que l’envolten.

obres als carrers canyelles i yxart, i plaça catalunya

Al carrer Yxart ha començat el muntatge del primer espai inclusiu de jocs infantils al centre de Tarragona: “Un equipament per a tota la canalla, no volem generar un espai només per a infants amb dificultats motrius, diversitat funcional o sensorial. Serà un parc universal, per a tothom, un espai de trobada i convivència”.

La transformació del carrer López Peláez tindrà finançament europeu. El projecte està redactat i s’obre el procés de licitació. “Tenim la voluntat d’adjudicar l’obra abans de l’octubre i acabar-la a inicis de l’any que ve”.

a punt les remodelacions de lópez peláez i orosi

La remodelació del carrer Orosi, entre l’estació de tren i Apodaca, suposarà una altra via de priorització de vianants, amb plataforma única. “El finançament està assegurat amb el PAM de la Diputació i al projecte només li falten uns retocs tècnics”. La idea és que sigui una realitat en uns mesos.

Al Serrallo, el projecte d’intervenció “integral” als carrers de l’interior està “pràcticament acabat”. Una part dels recursos es podrien obtenir amb fons Next Generation.

obres a sant salvador, torreforta i icomar

A l’entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, Xavi Puig comenta altres obres en marxa o amb el projecte redactat: la plaça Catalunya i la de la cinquena promoció, de Sant Pere i Sant Pau; la zona lúdico-esportiva de Sant Salvador; la nova rotonda de la carretera de València davant Icomar “que paga un operador privat i dignifica una entrada a Tarragona”; una gran zona verda entre l’institut de Torreforta i la T-11 “per disminuir la contaminació acústica de l’autovia”; l’aparcament dissuasiu de La Floresta; o la redacció del projecte  d’una nova zona multiesportiva entre l’Albada i Parc Riuclar.

Aquí podeu recuperar íntegra l’entrevista:

Puig: “Les obres del carrer Canyelles estaran per Santa Tecla”

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here