18.8 C
Província de Tarragona
Diumenge, maig 26, 2024

Guzmán: “La Part Alta tindrà 25 càmeres de vigilància a finals d’aquest any”

Cristina Guzmán, consellera de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona, abans de l’entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.

La Part Alta de Tarragona comptarà amb 25 càmeres de videovigilància. L’objectiu del govern de la ciutat és que estiguin instal·lades i en funcionament a finals d’aquest any. Hi ha una partida de 150.000 euros i el projecte està gairebé a punt per entrar en el procés de licitació, segons Cristina Guzmán, regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona.

En una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat, Guzmán ha recordat que la instal·lació de càmeres respon a una “demanda veïnal” per l’alarma generada fa uns mesos per actes de vandalisme i agressions al carrer. La Guàrdia Urbana ha elaborat un mapa detallat de la zona i ja té decidits els punts -“els carrers més transitats”- on hi haurà videovigilància.

“estudiarem la instal·lació de més càmeres en altres llocs puntuals”

Guzmán assegura que aquest sistema és útil:”les càmeres tenen un efecte dissuasiu, donen més seguretat als veïns i vianants, i faciliten la feina als investigadors policials”. Però la regidora no és partidària d’estendre les càmeres a tota la ciutat: “Estem disposats a estudiar la seva instal·lació on faci falta, però no hem de convertir Tarragona en una ciutat que vulneri la intimitat de les persones”.

Guzmán es refereix d’aquesta manera al carrer Governador González on aquest cap de setmana es va produir una agressió sexual a una noia de 15 anys, uns fets pels quals es va detenir un noi de 13 anys. “S’ha d’estudiar a fons, amb totes les dades, si un carrer o una zona determinada presenta un nivell més alt de fets delictius, abans de prendre una decisió”.

a llevant entraran en marxa 17 lectors de matrícules

La consellera de Seguretat Ciutadana també ha parlat de les 17 càmeres amb funció de lectura de matrícules que s’instal·laran els propers mesos a totes les urbanitzacions de Llevant. El projecte, que està ja en fase d’adjudicació, respon a una altra demanda dels veïns de la zona, que es queixen de nombrosos robatoris.

A la mateixa entrevista, Guzmán anuncia que en els propers mesos es faran dues actuacions importants a la comissaria de la Guàrdia Urbana: una nova galeria per a pràctiques de tir de 25 metres de llargada i la reforma de la teulada per evitar goteres i humitats. Aquest projecte té un cost de 120.000 euros per impermeabilitzar la coberta de la caserna que només té 9 anys de vida.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra a la regidora Cristina Guzmán:

Guzmán: “Posarem càmeres on sigui però no volem un Gran Hermano”

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here