23.5 C
Província de Tarragona
Dilluns, maig 27, 2024

Pallarès: “L’antiga presó podria acollir la seu de la Generalitat a Tarragona”

La delegada del Govern, Teresa Pallarés, abans de començar l’entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.

Els terrenys de l’antiga presó, amb la construcció d’un hipotètic nou edifici, és una de les principals opcions que la Generalitat té sobre la taula per la unificació de tots els seus serveis a Tarragona. Ho ha anunciat aquest dimecres la delegada del Govern al Camp de Tarragona, Teresa Pallarès, en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat.

el govern busca busca opcions per unificar les seves oficines

Pallarès ha explicat que la voluntat de la Generalitat és l’optimització dels recursos i facilitar l’accés dels ciutadans a l’administració: “Que ens vegin com una administració moderna, transparent i racionalitzant els serveis que oferim”. El projecte -diu- “dignificarà la institució i la ciutat”.

“Ara ens toca a Tarragona”, ha dit amb vehemència la delegada del Govern, que també ha detallat un càlcul de les seus que tenen disgregades per la ciutat -una vintena- i de l’espai que necessitarien -uns 30.000 metres quadrats– per acollir oficines, despatxos i sala d’actes. “M’agradaria tenir un primer projecte enllestit a finals d’aquest any”, ha assegurat. “La voluntat política és total”.

necessiten 30 mil metres quadrats i bona accessibilitat

A hores d’ara s’estan buscant possibles ubicacions “en sintonia amb l’alcalde de Tarragona”. Una de les opcions que més agrada és la de l’antiga presó, que quedarà completament lliure a finals d’aquest any amb el trasllat dels reclusos de tercer grau: “està damunt la taula però s’ha de veure què fem amb el mur perimetral exterior”. Això no significa que estudiaran altres possibles espais per trobar una ubicació “òptima a nivell econòmic, d’accessibilitat i sostenibilitat“.

Una part del finançament de l’operació es podria obtenir amb la venda d’edificis propis a promotors privats, com els del carrer Sant Francesc. La disgregació de les seus té un cost d’entre 3’5 i 4 milions d’euros l’any. La unificació suposaria un estalvi important de diners públics.

“LA FUTURA SEU DIGNIFICARÀ LA INSTITUCIÓ I LA CIUTAT”

Preguntada per altres projectes de la Generalitat a la ciutat, Pallarès ha confirmat l’esperança de tenir el Centre Penitenciari Obert amb plenes funcions “a finals d’aquest any”. El projecte d’alberg juvenil a la Ciutat de Repòs i Vacances, presentat fa poc, es troba “tan sòlid com en el moment en què es va presentar”, en resposta a les queixes de partits polítics i veïns, així com el Fòrum Judicial, a la vora del riu Francolí: “El Fòrum és un compromís ferm per Tarragona perquè el necessitem, no hi ha marxa enrere”.

PALLARÈS RESPON AMB DURESA LA CRÍTIQUES A L’ALBERG JUVENIL DE LLEVANT

Pallarès atribueix a la “planificació” departamental la capacitat i viabilitat d’un CUAP a Tarragona com ja tenen Reus i Salou, i pel que fa al nou Hospital Joan XXIII, l’objectiu a mesura que es vagi desenvolupant és que “l’usuari noti els menors efectes possibles sense aturar l’activitat de l’hospital“. A l’entrevista també s’ha tractat el traspàs del Palau d’Esports a l’Ajuntament, efectuat fa poques setmanes, i l’accessibilitat a l’estació d’alta velocitat a la Secuita amb la proposta d’una via directa des de Sant Salvador que té el suport dels alcaldes de la zona.

Recupereu aquí l’entrevista sencera a la delegada del Govern de la Generalitat a Tarragona, Teresa Pallarès:

Pallarès: “Tarragona necessita el Fòrum Judicial. No hi ha marxa enrere”

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here