25 C
Província de Tarragona
Dimecres, maig 8, 2024

L’arquitectura singular de Tarragona, al FET 53

Portada del número 53 de la revista FET a TARRAGONA. Foto: David Oliete.

Al número 53 de la revista FET a TARRAGONA us proposem passejar per la ciutat, aixecar la mirada i observar una vintena d’edificis que considerem singulars i atractius. Amb els comentaris i les valoracions d’una desena d’arquitectes que ens ajuden a apreciar formes, estils i detalls que, probablement, ens passen desapercebuts.

la revista surt al carrer aquest dimarts 10 de maig

En aquests recorreguts no trobareu obres emblemàtiques com el Metropol, la Tabacalera o el Banc d’Espanya (que ja han merescut reportatges propis publicats amb anterioritat), però sí altres edificacions i espais que considerem molt interessants i que han estat dissenyats i construïts durant els últims cent anys.

es presenta al públic al col·legi d’arquitectes

La revista surt al carrer aquesta setmana i la presentem en un acte públic, obert a tothom, aquest dimarts 10 de maig a les 19 hores a la sala d’actes del Col·legi d’Arquitectes a Tarragona (carrer de Sant Llorenç).

El dossier, amb més de 25 pàgines, inclou aquests continguts:

Una mirada contemporània. Jan Magarolas i David Oliete ens apropen, amb els comentaris i les valoracions de diferents arquitectes, a nou edificis singulars de Tarragona.

La joia de la corona. Els mateixos periodistes ens mostren l’interior d’una obra considerada de referència pels experts: la Subdelegació del Govern espanyol, a la plaça Imperial.

La Rambla Nova, una suma d’estils. Biel Roquet-Jalmar ens convida fer un passeig per la principal artèria de la ciutat contemplant un segle d’arquitectura

La memòria dels plànols. Albert Ollés visita l’arxiu del Col·legi d’Arquitectes, on es conserven milers de documents interessants.

excursionisme, gastronomia, òpera i art, entre d’altres continguts

Però al número 53 del FET trobareu altres continguts d’interès: 

La segona joventut de Rovira i Virgili. Celebrem els 50 anys de l’arribada dels estudis universitaris de Lletres i Ciències amb alguns dels seus protagonistes. Toni Cabanillas n’ha organitzat les trobades.

– Una entitat d’altura. Recordem un altre mig segle de vida, el del Centre Excursionista de Tarragona, que ha viscut grans gestes a les muntanyes més altes del món. Reportatge de Jesús Jordi Pinatella.

– Entrevista a Pepa Hernández, una tarragonina que treballa com a regidora de grans òperes al Teatro Real de Madrid.

Cuines amb sol: visitem els restaurants El Terrat i AQ, que han obtingut la distinció Sol per la seva qualitat i innovació. Ens ho explica Laia Poblado

Amb ulls d’artista: al voltant de Mèdol, centre d’arts contemporànies de Tarragona, Anna Plaza ens convida a resseguir les propostes de quatre artistes del territori.

 

Fes-te del FET

Coincidint amb la sortida al carrer de la revista 53, et convidem a fer-te subscriptor/a del FET a TARRAGONA. Gràcies al suport dels més de 700 amics lectors, podem elaborar continguts atractius i de qualitat.

Vuit anys de trajectòria i tres guardons periodístics avalen la nostra feina:

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

I si ja n’ets subscriptor/a, fes un regal a un amic o familiar. Un regal que dura tot l’any.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here