9.3 C
Província de Tarragona
Dissabte, febrer 24, 2024

Turisme a l’Antiga Audiència i Cultura a l’Antic Ajuntament

Herman Pinedo, en l’entrevista d’aquest dilluns. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

L’Antiga Audiència serà la nova oficina central de turisme de Tarragona. Hi acollirà el personal i l’equipament municipal de l’actual seu de l’Antic Ajuntament, al carrer Major, i l’oficina de la Generalitat, del carrer Fortuny, que tanca definitivament. Les obres de condicionament començaran al juny i la nova seu de Turisme estarà operativa abans de final d’any. Això representa que l’Antic Ajuntament acollirà les oficines municipals de Cultura.

herman pinedo explica l’intercanvi de serveis en el marc de ‘porta tàrraco’

L’anunci l’ha fet aquest dilluns el conseller de Patrimoni, Herman Pinedo, en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat. Els respectius trasllats entre els dos edificis històrics forma part del projecte Porta Tàrraco, que afecta l’entorn de l’Antiga Audiència i que tindrà l’impacte més gran en la reobertura de la Volta del Pallol, on s’instal·larà la maqueta de Tarraco, que ara provisionalment es pot veure a la Torre dels Advocats.

a finals d’any reobrirà la volta del pallol

La volta serà l’espai de benvinguda als visitants, “un centre d’interpretació de com era la ciutat fa 2.000 anys”, en paraules de Pinedo. També ha d’estar a punt a finals d’aquest 2022 perquè depen d’uns diners de la Generalitat. L’altra “pota” de Porta Tarraco és la guingueta del Camp de Mart. Un cop declarat desert el primer concurs, ara s’obra una nova licitació amb un “augment de preus a causa de la inflació”.

De forma paral·lela, continuen les obres arqueològiques a Ca l’Agapito. Amb tots aquests elements en marxa, el conseller de Patrimoni remarca que la plaça del Pallol serà, ara sí, el gran espai de recepció als turistes que necessita Tarragona, “una de les joies de la corona d’aquest mandat municipal”.

pinedo remarca l’ambició de la remodelació al fòrum de la colònia

L’altra gran “projecte ambiciós” de l’àrea, aquest a més llarg termini, afecta el Fòrum de la Colònia. Pinedo diu que la redacció del projecte està força avançat i suposa una inversió de tres milions d’euros, amb fons europeus. “Serà un espai de lleure i descans, sostenible, amb perspectiva de gènere i eficiència energètica, amb una nova proposta de museïtzació de les restes i una remodelació a fons dels carrers Cervantes, Lleida i Soler per donar prioritat als vianants”.

casa fontanals serà un centre d’interpretació del segle xix

En la mateixa entrevista, el responsable polític de Patrimoni anuncia que s’encarregarà aviat la redacció del projecte per convertir “a mig termini” Casa Fontanals (al costat de la plaça dels Carros) en un centre d’interpretació de la ciutat del segle XIX i del món del vi. “La Part Baixa necessita un pol cultural potent”, remarca Pinedo, que ha dit que està en plena sintonia amb la proposta del propietari de la Casa Fontanals.

A falta d’un any per a les eleccions municipals, Pinedo treu pit de la feina feta, però adverteix que “es necessiten dos o tres mandats per arranjar el desgavell que patim en Patrimoni”.

Aquí podeu escoltar l’entrevista íntegra:

Pinedo: “L’Antiga Audiència concentrarà els serveis de turisme”

 

 

 

 

 

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here