14.6 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 22, 2024

Ricomà: “El Fòrum de la Colònia ajudarà a transformar la ciutat”

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, abans de l’entrevista. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona

L’entorn de la plaça Corsini serà “cada vegada més pels vianants i menys pels cotxes”. En aquest sentit, l’alcalde Pau Ricomà remarca la importància del projecte vinculat al Fòrum de la Colònia perquè va més enllà d’una millora del discurs museístic del monument i d’una redistribució de les seves peces.

“Volem transformar aquella zona de la ciutat, el carrer Soler serà per a vianants, la passarel·la [entre els dos sectors del jaciment] es farà més àmplia i millorarà l’accessibilitat”. L’alcalde ho ha dit aquest dimecres en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona.

el projecte té els diners del grup de ciutats patrimoni mundial

La millora del Fòrum de la Colònia ajudarà a distribuir els visitants a Tarragona en dies punta. Ricomà, que és responsable de l’àrea de Turisme, creu que cal evitar la massificació a la Part Alta i que s’ha de potenciar l’atractiu d’altres zones de la ciutat, com l’entorn de Corsini i la façana del Serrallo i Moll de Costa.

Perspectiva del Fòrum de la Colònia des d’un terrat del carrer de Cervantes. Foto: Ricard Lahoz.

El projecte es finançarà amb 3 milions d’euros destinats directament a Tarragona com a ciutat Patrimoni Mundial “Els temes que gestiona el grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat són una de les coses que descobreixes quan hi ets dins, i diria que a la resta de l’Estat es valora més que a Catalunya”, reflexiona l’alcalde.

es presenta un projecte de sostenibilitat turística per valor de 4’5 milions

Ricomà també ha anunciat un nou projecte del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació per valor de 4’5M d’euros dels fons Next Generation. Un total de 18 propostes -gestió i ús públic d’espais naturals, implantació de l’economia circular i la gestió de residus, la pacificació dels carrers del Serrallo, etc- que tenen “la capacitat de transformar la realitat a través del turisme”.

L’alcalde confirma converses amb la DO Tarragona perquè la seva seu torni a la ciutat, però es manté reservat sobre la ubicació definitiva: “Volem que vingui a Tarragona, que la gent identifiqui l’entorn i l’espai natural amb la marca, això també els dona visibilitat”.

“Volem que la DO Tarragona torni a tenir la seu a la ciutat”

En la mateixa entrevista, Ricomà aborda altres qüestions d’actualitat: sobre la Ciutat de Repòs i Vacances, lamenta la preocupació que ha generat en alguns veïns l’anunci d’un alberg juvenil però valora el projecte com a “trasformador i necessari, una gran inversió” que donarà ús a un espai desaprofitat.

Després de la cessió definitiva del Palau d’Esports Catalunya, l’alcalde explica que estan treballant per “oferir una perspectiva docent dels equipaments de l’Anella i generar una activitat econòmica tot l’any”, i recorda els “pals a les rodes i la situació de bloqueig” que va crear el PSC al llarg del procés de negociació amb la Generalitat.

ricomà troba “lògic” que el govern unifiqui les seves oficines

Sobre el trasllat de tots els serveis de la Generalitat als terrenys de l’antiga presó, anunciada fa unes setmanes per la delegada Teresa Pallarès, Ricomà reconeix “la lògica de la proposta”. I parlant de la Savinosa, Ricomà reconeix que hi ha “un acord per mantenir el silenci” entre administracions per “no crear expectatives” però aspira a poder explicar properament els usos a què estarà destinat l’entorn.

Podeu recuperar l’entrevista sencera aquí:

Ricomà: “Treballem per unir cultura, patrimoni i turisme”

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here