26.2 C
Província de Tarragona
Dijous, maig 30, 2024

Magí Seritjol: “Amb el patrimoni podem mobilitzar la ciutat cap al futur”

Magí Seritjol, director de Tarraco Viva. Foto: Rafael López-Monné. Tarragona Turisme.

Reivindicar la centralitat de Tarragona en un àmbit -l’arqueologia- i en un territori -Catalunya-. Amb aquest esperit arriba l’edició número 24 de Tarraco Viva i es prepara la número 25 -especial- que tindrà lloc l’any que ve. “És incontestable que Tarragona és la gran ciutat de l’arqueologia al nostre país, referent en la defensa del patrimoni i en recerca. I això s’ha de posar en valor”, afirma Magí Seritjol, director del festival de recreació històrica.

el director de tarraco viva ja pensa en l’edició 25 del festival

Hi ha moltes ciutats amb un patrimoni ric i immens, però “l’element essencial i diferencial de Tarragona és que aquí “la història forma part de la nostra vida quotidiana”, remarca Seritjol. I és evident que la trajectòria de Tarraco Viva hi ha deixat empremta. “Com podem provocar l’interès de la gent per la història? Doncs explicant-la per diferents vies i formats, i programant activitats de difusió”, es respon el mateix director del festival.

el certamen d’enguany arrenca diumenge amb menys pressupost

Tarraco Viva s’inaugura aquest diumenge 15 de maig amb un edició que recupera la presencialitat i ofereix prop de 300 activitats fins al dia 29 sota el títol genèric de ‘Grans descobertes de l’Antiguitat’. Ara bé, amb menys pressupost i una reducció del programa en relació a la primera idea. “Amb els diners assignats, la nostra feina és organitzar el millor festival possible, treure’n el màxim profit”, diu sense cap senyal de queixa.

el 2023 fa cent anys de l’excavació de la necròpolis

Amb l’experiència acumulada i la motivació que no decau, Magí Seritjol s’enfronta al repte d’organitzar el 2023 l’edició més especial del certamen. I serà un any molt significatiu perquè podrem celebrar el centenari de l’inici de les excavacions de la Necròpolis paleocristiana: “Va durar 10 anys i va ser un fet de primera magnitud a nivell mundial”, apunta amb vehemència.

“som la gran ciutat de l’arqueologia de catalunya”

La Necròpolis serà un dels escenaris i un dels motius principals de l’edició número 25 de Tarraco Viva, per reivindicar “la nostra passió per la història” que ve d’una llarga trajectòria. “A Tarragona no només tenim patrimoni, tenim tradició de relacionar-nos amb aquest patrimoni, i crec que aquesta és una idea central per mobilitzar la ciutat cap al futur“, enraona Seritjol mentre ultima els detalls del festival d’aquest any.

El creador i director de Tarraco Viva insisteix en aquest missatge a tot aquell que el vol escoltar. Però al cap de 24 anys de festival, fa la sensació que els responsables polítics no se l’acaben de creure (amb el govern de Ballesteros, el 2011 va estar a punt d’esdevenir una cita bianual) i que Tarraco Viva només tira endavant gràcies a la il·lusió i l’empenta del Magí (a prop de la jubilació) i del petit grup de persones que l’acompanyen en l’organització.

Amb això n’hi ha prou? És evident que no. Per tant, després l’edició d’aquest any organitzada amb uns recursos minvats, caldrà demostrar si realment ens ho creiem o no com a ciutat.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here