26.2 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 19, 2024

Dos nous festivals pel cap de setmana del Minipop

Anna Gispert i Mercè Sardà, dues de les impulsores del nou festival de poesia Transversal. Foto: cedida.

Aquest hauria de ser el cap de setmana del Minipop. Però Tarragona l’ha perdut per unes raons i circumstàncies que, amb el pas de temps des de l’anunci de l’adéu, han resultat més aviat poc convincents. Un festival que va ser pioner a Catalunya ja és història i ara dues noves cites culturals i lúdiques arriben a la ciutat per omplir el primer cap de setmana de juny.

s’estrenen a tarragona els festivals ‘transversal’ i ‘teta’

Demostrant la vitalitat d’alguns sectors de la societat tarragonina, aquest dijous 2 arrenca Transversal, el primer festival de poesia de Tarragona. El promouen dues entitats amb vint anys de trajectòria: APELLC (Associació de Professionals i Estudiosos de Llengua i Literatura Catalanes) i Escola de Lletres. Programen vuit propostes en set escenaris al llarg de tres dies.

la poesia omplirà set espais de la ciutat

Volen arribar a tots els públics amb formats innovadors (per exemple, una selecció de poemes tot passejant en barca), un espectacle de producció pròpia creat amb motiu de la celebració de l’any Gabriel Ferrater, una proposta familiar, un recital de poesia i música o un diàleg Tarragona – País Valencià amb una copa de vi a la mà.

Presentació del festival Teta, amb l’actriu Agnès Busuqets i la consellera Cinta Pastó. Foto: Ajuntament de Tarragona.

També aquest proper cap de setmana s’estrena el Teta, primer festival feminista i LGTBIQ+, impulsat en aquest cas per l’Ajuntament de Tarragona. El Camp de Mart acollirà dissabte 4 i diumenge 5 de juny una vintena d’activitats de tot tipus: des de concerts a monòlegs, passant per taules rodones, tallers i gincanes.

el feminisme i el món lgtbi es trobarà al camp de mart

L’espai ‘On som i què fem’ serà un eix central del Teta. Dones destacades en diferents àmbits professionals interactuaran amb el públic. Les entitats del territori podran explicar el seu treball en el marc d’una fira, i pel que fa als espectacles en directe hi actuaran Judit Nedderman, Olga Pes, la Balkan Paradise Orchestra i Inés La Maga.

Transversal i Teta neixen aquest 2022 amb l’aspiració de consolidar-se en el calendari cultural i lúdic de Tarragona. Que no siguin una flor d’estiu. S’impulsen amb la voluntat d’aportar noves mirades a la ciutadania, refermant que els tòpics estan per trencar-los i que allò de “ciutat apagada i conformista” no afecta tothom per igual. Hi ha ganes de fer coses i el públic en sabrà respondre.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here